2024-02-04 49 瀏覽
跟住我個朋友嘅腳步,我哋入咗間餐廳試佢傳聞中嘅辣海鮮撈麵,一詞點都唔夸張,料真係足得滯!撈一撈,吓,鮑魚、帶子、蝦、螺肉都包埋嚟!重點係,佢嘅辣度勁過直上雲霄,即使我個朋友食辣得嚟又揼埋笑話話「哥吃得辣」啲嘴巴都要叫救命啦!🌶️招牌爆多蟹籽冷麵又點可以錯過呢?蟹籽俾得真係一啲唔哂牙,每一啖咬落去都腦海裡面「嗶嗶嗶」咁響,無辣味嘅香滑同海鮮嘅鮮味令我一試愛上,真係三秒鐘愛上一碗面噃!至於家陣嘅炒飯,嗰度就真係鬼淡啦,係之前夠勁嘅海鮮撈麵同冷麵面前,炒飯就顯得善良嘅好多。不過,佢嘅一般正常,又唔失勁香潔淨,算係來個平衡回歸。好啦,講完我心目中嘅兩個英雄菜,我想話俾大家知,係呢度食飯,其實幾似做咗場辣味探險,想試就快啲過嚟!食完喺度,話唔定連「阿媽都唔識」嘅感覺都會試到!😆👅🔥