2024-02-26 355 瀏覽
捌哥是馬來西亞話Bagus的譯音,意思是「很好」;Kawanku,即是「我的朋友」。啱曬同朋友嚟一齊分享美味🫰嚟到馬拉籽緊係要飲返個勁足料嘅熱辣辣肉骨茶,佢哋嘅肉骨茶係馬拉 style 有好豐富嘅藥材香味,飲落濃郁,暖心又順喉嘅補身良品。而且唔好睇佢細細煲,我哋 order 嘅細 size 入面都已經有齊一字骨、大骨、雞腳、豬手仔、三層肉、豬肚同埋豆卜金菇 。而且仲可以免費無限添飲!絕對過足癮~真係食量細啲都真係夠飽 😂😂😂魚仔醬啦啦(蜆仔),蜆肉無沙鮮甜加埋辣辣哋好惹味嘅魚仔醬更加鹹香🐟一啖一隻又辣又想繼續食。(唔食得辣嘅都有其他口味,黃金奶油蜆都好似勁吸引。下次嚟再試吓)淨芽菜份量都勁多,簡簡單單嘅調味已經足夠。入口爽脆而且味道回甘,喺一眾濃味嘅食物當中帶嚟一絲嘅平衡。(食菜健康呀!)最後緊係要加個咖央多士先夠滿足,呢度由個包到醬料都係馬來西亞直送🍞多士食落極度脆口,加埋清新嘅椰子同斑蘭味,味道亦唔會太甜,睇 menu 個圖好大驚食唔曬,好彩其實 size 合理 4 件啱啱好 同埋欣賞佢哋好有一棵香港心,依家所有麵除咗滲滲、油麵、米粉、米線之外,仲可以揀選香港人近日最撐嘅大光麵!舖
肉骨茶

魚仔醬啦啦
咖央多士
同埋欣賞佢哋好有一棵香港心,依家所有麵除咗滲滲、油麵、米粉、米線之外,仲可以揀選香港人近日最撐嘅大光麵!舖仔細細但裝潢都好有特色,牆上面有由本地藝術家繪畫嘅巨型壁畫,有貓貓同埋各大圍經典地標,都好有地道感覺。
2024-02-21
肉骨茶