2024-04-26 45 瀏覽
中午約佐朋友出去食飯,朋友話好想去食小菜,又想坐耐啲傾吓傾,就係上環搵一間酒樓,2樓新裝修,坐得舒適🌟豉油王鮑魚平時食開鮑魚,唔係果皮蒸就係冰鎮,好少有其他煮法,但部長推介佢哋特色煮法,豉油王煮鮑魚!鮑魚爽口彈牙,豉油夾雜薑蔥,咸香嘅豉油同鮑魚嘅鮮甜非常地夾😉🌟薑蔥粉絲蝦煲粉絲煲熱辣辣一上枱就已經聞到好香薑蔥味。粉絲索汁得黎又夠乾身,原隻大蝦剪開,蝦肉彈牙入味🌟黑醋豬柳酸酸甜甜嘅醬汁包住脆卜卜號豬柳肉,開胃之餘送白飯一流😋豬肉嫩滑唔會炸得太乾😗🌟豬潤莧菜豬潤份量都好多,切得厚同大塊,但好嫩滑爽口又冇腥味👍🏻清甜嘅莧菜冇落太多調味料,健康好味😋🌟鰻魚蛋包飯我好中意食鰻魚,依個鰻魚蛋包飯係原條鰻魚。甜甜嘅鰻魚,肉質緊實,又啖啖肉。雞蛋嫩滑,分量十足,上面仲淋上鰻魚汁,好食到要食多碗飯☺️依度啲點心都好出名,係即叫即制,自家品牌👍🏻但因為食得太飽,下次一定要試下佢啲點心🥧

🌟豉油王鮑魚

🌟薑蔥粉絲蝦煲

🌟黑醋豬柳

🌟豬潤莧菜
豬潤份量都好多,切得厚同大塊,但好嫩滑爽口又冇腥味👍🏻
清甜嘅莧菜冇落太多調味料,健康好味😋

🌟鰻魚蛋包飯