2024-03-14 58 瀏覽
話說今日同同事二人到灣仔工作 食飯時間行過呢間 米線舖 見冇乜人唔使等 同同事兩個人入咗去 入到去已經聞到一陣酸酸叔叔嘅味道 我叫咗一個 大理過橋米線見佢咩都有,所以試吓 見到兩個廚房師傅口罩都冇帶喺度淥面 已經覺得有啲唔係太衛生 其中一個師傅仲捽完個鼻喺度整面 嗰刻真係想棄單走佬 點知話咁快碗米線 出咗嚟 賣相啲顏色已經麻麻 食落口 明明係叫酸辣 但係佢一啲酸味都冇 啲炸醬,反而係有啲似嘔吐物嘅味道 食完之後 成口都係嗰浸味 重點仲要$65 全部餸都好似係隔夜 擺咗勁耐質素 韭菜餃有雪藏味 個湯仲要係唔熱 食完真係冇下次 打呢篇食評嘅時候都有啲想反胃嘅感覺 極度難食