The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍖 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐭𝐨 𝐏𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 @ 🌟 The Grill Room《👽食神大媽食西餐》.💁‍♀️ 圖片展示美食:Roast Full Lamb Rack HKD 688Smashed Potatoes HKD 68Baby Gem Lettuce HKD 78Berry Well HKD 118Smokey Passion HKD 108.👀 大媽去開佢尖沙咀店,今次都係第一次嚟佢呢間地理位置超級方便喺銅鑼灣嘅分店。呢度嘅裝修路線同尖沙咀唔一樣,尖沙咀就相對簡約溫馨啲,呢度就相對型格啲,各有千秋。.🍻 Happy Hour時段嚟到想食個早晚飯,未食得落嘅時候先嗌兩杯嘢飲傾吓計先。酒吧設計得非常型格,果然出品都有一定質素。.🍹 先來一杯非常適合女仔打卡嘅「Berry Well」,就咁睇好似Cosmopolitan,但係味道更加多層次。因為佢裏面加入左蛋白同薰衣草,以白葡萄酒同Chambord混合,再加什果同檸檬,所以味道酸甜得來好清新!.🥃 另一杯真係非常之適合各位鍾意飲Whiskey嘅朋友仔,就係要威士忌作為主調嘅「
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食:
Roast Full Lamb Rack HKD 688
Smashed Potatoes HKD 68
Baby Gem Lettuce HKD 78
Berry Well HKD 118
Smokey Passion HKD 108

Berry Well

🥃 另一杯真係非常之適合各位鍾意飲Whiskey嘅朋友仔,就係要威士忌作為主調嘅「Smokey Passion」。店員仲會即場噴入霧化嘅煙燻威士忌香氣,配上新鮮百香果同龍舌蘭糖漿,味道濃郁而且煙燻風味重。

Smokey Passion

🍖 主角就係呢個「香草燒原條羊架」,淨係望到個樣都已經覺得超滿足!原條上枱,功夫一流,烤得超出色,外皮香脆,肉質保持嫩滑JUICY,每一件都鮮嫩多汁。加埋香草同薄荷羊肉汁,帶出咗羊肉嘅鮮美!

Roast Full Lamb Rack

🥔 配菜呢就揀咗「脆新薯」,簡單得來做得出色。薯仔煮得剛剛軟身,敲一敲就爛。加埋香草檸檬忌廉汁,仲有一陣陣香草香氣!
🥗 另一款就係「羅文生菜苗沙律」,精挑細選嘅生菜苗大小一致,新鮮爽脆,配上白香醋,味道清爽消膩,作為配菜絕對高質。

Roast Full Lamb Rack

🌟 呢度位置方便,坐得舒服,嘢食有質素,而嘢飲嘅選擇亦都非常之多而獨特,絕對係傾偈聚會嘅好地方。

📍 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期3樓3B號舖
☎️ +(852)2897-6838