2018-12-20 999 瀏覽
旺角區有好多樓上cafe,今日又俾我搵到間幾好坐又幾舒服嘅cafe。☕️☕️☕️ 小店中文名叫<部屋咖啡室>,<部屋>其實係日語漢字,即係房間咁解。🏠🏠🏠臨近聖誕所以有好多聖誕裝飾🌲,感覺都幾warm,有部屋feel~~有電視📺仲有唔同嘅旅遊書籍📔,就算一個人來消磨時間都ok😆😆😆當然仲有各式既棋類同board games,一大班人來都有嘢玩。🎉🎉🎉值得一提係<部屋>嘅嘢飲幾靚,幾精美。💐🌷🌹〈水果茶(壺)〉我就揀咗當中最精美嘅水果茶🍵,點知出乎意料的超級好飲!!除咗以後百香果嘅微酸外還有菠蘿嘅清甜,之後仲有淡淡嘅薄荷味滲出❤️❤️❤️最值得提嘅係這壺茶真係超級大壺,慢慢飲足半日都ok😎😎😎〈薄荷朱古力〉雖然只係普通嘅薄荷朱古力🍫加少少朱古力漿,但味道係非常好的,絕對超出一般cafe的水準。👍🏻👍🏻👍🏻〈芝士西蘭花〉新鮮嘅西蘭花🥦加上大量嘅芝士🧀一起焗,雖然簡單但超級邪惡。😈😈😈〈美式麥樂雞〉熱辣辣嘅麥樂雞🐥一炸好就拎來,加埋沙律醬一齊食,使唔使咁邪惡先?!😈😈😈<芝士肉醬意粉>芝士🧀番茄🍅肉醬酸酸地,真係越食越開胃,好在意粉夠大兜!

值得一提係<部屋>嘅嘢飲幾靚,幾精美。💐🌷🌹
水果茶(壺)

〈水果茶(壺)〉
最值得提嘅係這壺茶真係超級大壺,慢慢飲足半日都ok😎😎😎
薄荷朱古力

〈薄荷朱古力〉
芝士西蘭花

〈芝士西蘭花〉
美式麥樂雞

〈美式麥樂雞〉
芝士肉醬意粉

<芝士肉醬意粉>
芝士🧀番茄🍅肉醬酸酸地,真係越食越開胃,好在意粉夠大兜!!🍝🍝🍝
忌廉煙三文魚意粉

〈忌廉煙三文魚意粉〉
煙三文魚🐟有幾塊, 抵食!!意粉中仲有炒過嘅洋蔥同埋蘑菇片🍄,雖然簡單但係好有誠意👍🏻👍🏻👍🏻

最後先發現原來設有套餐,少至二人多至六人餐都有,下次叫埋班Fd一齊嚟都好喎😆😆😆
2018-12-02
水果茶(壺)