Tommy Yummy 係一間裝修同門面都好潮嘅新派泰國Cafe,位置係喺威靈頓街嘅翡翠中心一樓,正對住半山扶手電梯。前排咁啱Annual Leave同朋友兩個人去翻新咗嘅中環街市行下,經過半山扶手電梯嘅時候,我地都俾佢大大個logo吸引咗,即刻打電話book左當晚嚟呢度食飯!我當晚去嘅時候係平日黎嘅,但可能因為附近好多中環上班族放工過嚟chill下,所以就都非常旺場俾大家睇下餐廳嘅裝修先:餐廳用QR code點餐嘅,食物選擇好多,除咗一啲比較傳統嘅泰國菜之外,都有唔少比較創新嘅菜式,啱曬鍾意新鮮感嘅朋友仔!小食方面,我地叫左豬頸肉串燒。豬頸肉外層燒得香脆可口,但同時唔會燒得好柴,配合埋特色嘅醬汁,超正!主菜我哋叫咗兩個:第一道係青咖喱雞配薄餅、而另一道菜係造型好playful嘅海鮮酸辣麵。青咖喱唔會話一味死辣而蓋過咗香料嘅味道,雞肉應該係選用左雞髀肉,所以好嫩滑。配合埋煙煙韌韌嘅薄餅,食起上嚟非常過癮!至於個海鮮酸辣麵就好有驚喜,因為佢味道唔係一般嘅炒公仔麵嘅味道,因為海鮮嘅鮮味真係滲咗入去入面。大家睇下隻虎蝦幾大隻!最後,我哋嗌咗一個招牌芒果糯米飯,作為完美嘅收結。先講啲芒果:餐廳

俾大家睇下餐廳嘅裝修先:

最後,我哋嗌咗一個招牌芒果糯米飯,作為完美嘅收結。先講啲芒果:餐廳係選用左好新鮮好甜嘅優質芒果。
糯米飯同平時食嘅唔同:佢有唔同嘅顏色,好打卡able至於,味道更有層次!
芒果糯米飯

結論:環境好chill、食物高質,價錢適中,服務好好。一定再來

芒果糯米飯