2023-11-28 2954 瀏覽
中環商廈多多,這餐廳就在大廈的一樓,電梯門打開已見一幅像水墨畫般的裝飾牆,畫中葉子飄飄,餐廳名字以霓虹燈顯示,明亮清晰。餐廳內部不是很大,檯椅擺放較密集,裝修充滿泰式風情。餐廳有一個開揚的露台位置,一列落地玻璃窗可望見對面中環行人扶手電梯。我和朋友被安排坐在這個露台的座位。午市有套餐供應,每人選一份共分享。每份餐可選小食一款,如要飲品可用優惠價格再加配。香茅豬扒冬蔭公泡飯,跟泰式蝦餅。豬扒切開放小碟上,肉嫩易吃,煎得不過火,冬蔭公湯的酸辣剛好,湯內有車厘茄、草菇、香葉等。飯粒粒分明,不糊口。喝一口湯即時胃口大開。蝦餅圓圓的一球,露出小小的蝦尾。蝦餅外層脆口,內層蝦肉爽口彈牙。泰國青檸手標茶,滿滿一杯全綠色的凍飲,充滿了青檸香,茶味雖然不夠濃但入口味道又幾清新。泰式蝦球炒金邊粉,跟木瓜沙律。蝦球有很多鋪滿面層,金邊粉炒得入味,蝦爽口,放點青檸在粉上,增進食慾。木瓜沙律,沙律汁調得好味,酸甜適中,全部材料掛上醬汁,入口清爽。蝶豆花鮮奶咖啡,咖啡顏色夢幻,淡淡的紫色上有一個心型拉花,還有一小片食用花,賣相佳。咖啡出味,入口綿滑。這餐廳午市用餐時間限75分鐘,本來我多不選擇有限時吃的餐廳,但為

午市有套餐供應,每人選一份共分享。

每份餐可選小食一款,如要飲品可用優惠價格再加配。
香茅豬扒冬蔭公泡飯,跟泰式蝦餅。
這餐廳午市用餐時間限75分鐘,本來我多不選擇有限時吃的餐廳,但為了方便在附近工作的朋友,她也喜歡吃泰菜,所以就選上這餐廳。兩份餐都好味,份量多,餐食放滿一桌,與友人短叙也是個好地方。
泰式蝦球炒金邊粉,跟木瓜沙律
泰國青檸手標茶
蝶豆花鮮奶咖啡
2023-11-13
泰式蝦球炒金邊粉,跟木瓜沙律
蝶豆花鮮奶咖啡
2024-05-04 0 瀏覽
51前夕 team lunch中環餐廳愈來愈多都係用 QR code 下單不單方減少人手而且仲方便左好多中環打工食飯🕛🕧🕐🕜🕘吾多的打工仔內在環境好休閒的感覺完全由生活工作中去左另一個地方泰式蝦球炒金邊粉(午)泰式蝦餅(午)蝶豆花鮮奶咖啡(凍)(餐)泰式豬頸肉炒河(午)香茅雞中翼(午)椰子飄香咖啡(配雪糕)泰式豬頸肉炒河(午)木瓜沙律(午)泰國青檸手標茶(凍)(餐)椰香青咖喱雞肉配白飯木瓜沙律(午)鮮奶咖啡(熱)(餐)香茅豬扒冬蔭公泡飯(午)木瓜沙律(午)蝶豆花鮮奶咖啡(凍)(餐)冬蔭公湯椰香味樸鼻又吾會太辣同太油膩不過香茅豬扒就乾柴木瓜沙律少少辣又酸酸地開胃凍飲少冰走甜什麼的在QR code 內下不了不搵服務員講服務員的服務好好我地討論飲品有咩在內他們會分享有什麼材料在內食客食得開心
51前夕 team lunch
中環餐廳愈來愈多都係用 QR code 下單
不單方減少人手
而且仲方便左好多中環打工
食飯🕛🕧🕐🕜🕘吾多的打工仔
內在環境好休閒的感覺
完全由生活工作中去左另一個地方

泰式蝦球炒金邊粉(午)
泰式蝦餅(午)
蝶豆花鮮奶咖啡(凍)(餐)

泰式豬頸肉炒河(午)
香茅雞中翼(午)
椰子飄香咖啡(配雪糕)

泰式豬頸肉炒河(午)
木瓜沙律(午)
泰國青檸手標茶(凍)(餐)

椰香青咖喱雞肉配白飯
木瓜沙律(午)
鮮奶咖啡(熱)(餐)

香茅豬扒冬蔭公泡飯(午)
木瓜沙律(午)
蝶豆花鮮奶咖啡(凍)(餐)

冬蔭公湯椰香味樸鼻

我地討論飲品有咩在內
他們會分享有什麼材料在內
食客食得開心
2024-04-30
落雨天在中環找特色餐廳比較狼狽,所以事先預約了餐廳,事關下午1時正怕會多人在這段時間用餐。記得剛開業人很多,應該有一年多吧~ 在網上research一下,原來是太興集團旗下品牌餐廳。。。位於中環長長扶手電梯左邊,在一座大廈一樓當眼位置。餐廳裡面積不算大,綠色園林裝橫,橙色梳化,白色椅子。訂座時request梳化面向落地玻璃位置,蠻舒適的~ -1. 蜂蜜香茅花茶 2. 泰式魚餅(6件) 3. 椰香青咖喱雞配薄餅 4. 任你泰串(3串任你串)-* Menu + QR Code order* 門口男服務生比較冷淡, 上菜女侍應有禮* 梳化位有點污漬Total : $350
1. 蜂蜜香茅花茶
2. 泰式魚餅(6件)
3. 椰香青咖喱雞配薄餅
4. 任你泰串(3串任你串)
* Menu + QR Code order
* 門口男服務生比較冷淡, 上菜女侍應有禮
* 梳化位有點污漬

Total : $350
蜂蜜香茅花茶
泰式魚餅(6件)
椰香青咖喱雞配薄餅
2024-04-28
蜂蜜香茅花茶
2024-04-23 136 瀏覽
Tommy Yummy位於中環,所以午飯時間非常多人光顧,需要排隊等位。餐廳11:30開始營業,我們11:30到,所以不用等位,直接入座。我們點了三份午餐及一份椰汁芒果糯米飯,由於有潑水節優惠,椰汁芒果糯米飯有半價,只需44元。我們點了的午餐有🍽椰香青咖哩雞肉配白飯(88元)青咖哩香,惟雞肉略少。🍽冬陰公湯鱸魚片金邊粉(98元)魚片滑,而且有蝦,不錯。🍽泰式蝦球炒金邊粉(118元)蝦球多亦爽口。🍽甜品椰汁芒果糯米飯(半價44元)除芒果及糯米飯外,還配以雪糕,享有半價,性價比高。午餐亦包括小食,可選青木瓜沙律、魚餅或蝦餅,魚餅有兩件,蝦餅似蝦球,蝦滑彈牙。另加18元可配飲品。總括而言,食物份量大,飽肚。雖然,午餐加配飲品及加一後,要百多元,但以中環區來說,價錢尚算合理。
我們點了的午餐有
🍽椰香青咖哩雞肉配白飯(88元)
青咖哩香,惟雞肉略少。
🍽冬陰公湯鱸魚片金邊粉(98元)
魚片滑,而且有蝦,不錯。
🍽泰式蝦球炒金邊粉(118元)
蝦球多亦爽口。
🍽甜品椰汁芒果糯米飯(半價44元)
除芒果及糯米飯外,還配以雪糕,享有半價,性價比高。

青咖哩雞肉配白飯

冬陰公湯鱸魚金邊粉

蝦球炒金邊粉

椰汁芒果糯米飯

意式泡沬咖啡

青檸梳打
2024-04-16
2024-04-08 270 瀏覽
Tommy Yummy價錢💲: $398/ +$18/ +$18/ +$68好味程度😋: 4/5服務🍴: 4/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 3.7/5-呢間泰國嘢一開嘅時候,個個都同佢個乳酪釘打卡。開左一排,而家佢哋終於係康城開左分店!咁啱有日經過中環,唔知食乜就入去試試。佢哋當時做緊2款套餐,價錢非常抵食。有一個set係平民啲,有埋呢到主打的炒公仔麵!一定要試試😛-✅打拋肉碎生菜包。5片生菜都新鮮爽脆。炒肉碎有芫荽、辣椒、洋蔥等好刺激上癮🤭超辣!但會不斷食。仲有小小九層塔香。另外中意佢有埋幾片蝦片🥰-✅馬拉盞炒椰菜苗。椰菜苗翠綠新鮮,馬拉盞惹味得來唔辣。最好食係入面加左櫻花蝦去炒,味道香好多😝-✅✅虎蝦海鮮混亂杯麵。做得佢哋招牌果然唔錯!炒公仔麵乾爽又有鑊氣,麵質保持挺身,比平時會叫嘅金邊粉更好食😎有公仔麵嘅調味粉,加埋酸酸辣辣嘅味道,開胃又滋味!同埋佢哋嘅海鮮比得非常足料‼️唔似平時嗰啲急凍海鮮,魷魚非常大隻又唔韌。蝦都有幾隻之餘,仲加埋一隻大虎蝦,口感彈牙😉-✅黃咖哩燉薯容牛面肉。比起牛面肉更似牛腩!但都算軟淋,有小小筋位,唔會痴晒牙。。黃咖哩汁偏甜,換咗平時
Tommy Yummy
價錢💲: $398/ +$18/ +$18/ +$68
好味程度😋: 4/5
服務🍴: 4/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 3.7/5

✅黃咖哩燉薯容牛面肉。比起牛面肉更似牛腩!但都算軟淋,有小小筋位,唔會痴晒牙。。黃咖哩汁偏甜,換咗平時的薯仔做薯蓉都幾夾🤓但薯蓉就感覺偏粉。

❌芒果糯米飯。雖然半邊的芒果肉夠甜,但飯粒太硬又鬆散,好唔糯米飯😩淋上去的班蘭汁又超級甜…沾雪糕食好過。呢個甜品可以skip,試試其他吧😵‍💫

✅✅椰香菠蘿飄雪/ 鮮芒椰醬柚子露。兩杯味道都好自然,唔人工,亦唔會太甜😆 椰子飄香個個有熱帶感覺。芒果個杯就好似楊枝甘露咁,入面有好多大大粒的芒果肉🥭
整體唔錯,呢個份量3個人好飽,4個人都應該夠。同埋佢哋服務都算唔錯,雖然個日我地好夜先入到去,食到啱啱好佢地收工,店員都冇催過!
2024-04-07 221 瀏覽
中環威靈頓街美食雲集,這次在商廈覓食,去了家泰菜餐廳。環境悠閒風裝修,有植物裝飾感覺寫意。下午時間去以套餐為主,跟餐有小吃附送,也可以優惠價加購飲品和甜品🙈。-▪︎泰式奶茶|泰式玫瑰紅茶 +HKD$18泰式飲品選擇多,大部分也有冷熱飲。泰式奶茶色澤深色,茶味濃厚不苦澀,味道甜而不膩。玫瑰紅茶是熱味,味道也很濃郁欵,這個挺香玫瑰味。-▪︎椰香咖喱雞肉配白飯 HKD$88咖喱味道挺香欵,雞肉大件肉質嫰滑,咖喱香濃惹味。不想吃飯可以+$10轉薄餅,配咖喱是YYDS組合。薄餅口感酥脆,吸入咖喱吃起來更香🤭。-▪︎泰式蝦球炒金邊粉 HKD$118平常也會點來吃,熱辣辣der味道挺香。蝦球大隻肉質爽口鮮味,金邊粉挺有嚼感,醬汁微咸帶點甜。還有其他配料,吃起來口感豐富。-▪︎跟餐自選小食 小食有數款選擇,用綠色小碗裝著。這次點了泰式蝦餅和香茅雞中翼,金黃色賣相吸引😚。蝦餅用了原隻鮮蝦,外脆內軟質感彈牙。雞中翼質感軟滑,味道香濃惹味。-▪︎泰式奶茶Affogota +HKD$48|芒果糯米飯 +HKD$68跟餐甜品會便宜點,點了2款來吃吧,分別把咖啡/椰汁倒進去可以打卡一下📸。泰式奶茶雪糕味道香甜,配著熱辣辣咖

▪︎泰式奶茶|泰式玫瑰紅茶 +HKD$18

▪︎椰香咖喱雞肉配白飯 HKD$88

▪︎泰式蝦球炒金邊粉 HKD$118

▪︎跟餐自選小食

泰式奶茶雪糕味道香甜,配著熱辣辣咖啡吃感覺可以🤭。

芒果糯米飯顏色較吸引,芒果鮮甜爽口,糯米飯挺有嚼感。

2024-04-02
難得過海去中環就係沖住呢個芒果冰🤤🤤🤤芒果乳酪疊疊冰 $118 (2人份)第一口食乳酪磚好正呀~食完會想一直再食 勁重味🧡芒果條真係成舊芒果 好甜💛底層係有綿綿冰同糯米飯加埋椰漿真係更上一層樓😍真係真材實料虎蝦海鮮混亂杯麵 $128拎到上枱已經好岩打卡💚好搞笑竟然會放埋個杯麵🤣炒得乾爽 濃濃既冬陰功味配料比我想像中多魷魚,青口,蝦香芧雞中翼 $78炸得香脆熱辣😋外酥內嫩叫左3串串燒 $82豬頸肉,牛肉,牛丸簡左沙嗲汁 幾香口👍雞肉乾炒寬河粉 $108河粉好煙韌 口感好特別但偏油少少泰式奶茶 $44特別之處冰入邊有香葉我真係好鐘意飲泰奶🤩都係甜滑一邊樽仔一邊杯 可以一路飲一路加咁就唔會比冰溝淡蝶豆花鮮奶咖啡 $40好岩打卡💙天藍色好靚但都係偏甜環境好靚望住中環長扶手
難得過海去中環
就係沖住呢個芒果冰🤤🤤🤤
芒果乳酪疊疊冰 $118 (2人份)
第一口食乳酪磚好正呀~
食完會想一直再食 勁重味🧡

但都係偏甜

環境好靚
望住中環長扶手

2024-04-05 115 瀏覽
為慶祝朋友生日,佢又想食泰國菜,就睇下OpenRice 港島區有邊間環境靚的,睇啲相見到呢度環境幾靚,似café多過泰國餐廳,係香港站行上去餐廳大約要十分鐘。我哋安排坐喺窗邊位置,我們兩個人點了,雞肉乾炒寛河粉,正常味道,略嫌河粉不夠煙韌和不夠寛;金柚海蝦沙律,蝦算新鮮,但啲金柚如果可以大粒啲會更好,大粒會更加有口感;燒豬頸肉,好味又不會太過乾身,這個不錯,都有很多片。另外叫了兩杯飲品,擺得好靚,係有花辦係入面的冰粒,影相會靚😍😍但杯cocktail 個酒味唔係好夠,有啲失望。
2024-03-30 112 瀏覽
從中環街市透過行人電梯上大館,喺天橋望到泰國菜都會特別留意,因為靠窗邊位置好闊落。之前有啲適合特別嚟窗邊位置打卡。今日收工天未黑,上嚟碰吓運氣有冇窗嘅位置。好喜歡佢嘅泰式奶茶,有個別緻嘅玻璃瓶將奶茶雪凍,倒入另一個放了冰嘅杯直接飲。味道唔算甜好有奶茶香。🤩黃咖喱牛面肉配薄餅,肉好軟熟,仲有少少牛筋,呢個值得encore。菠蘿鹹蛋黃炸軟殼蟹,份量都幾大,蟹夠 juicy。芒果冰賣相好,有條芒果肉雪條,再加上六件芒果磚塊,慢慢食都足夠三至四人share。🍧
2024-03-28 120 瀏覽
📍Tommy Yummy中環威靈頓街98號翡翠中心1樓1️⃣ 虎蝦海鮮混亂杯麵 $148虎蝦都幾大隻、彈牙!個面一開始食嗰陣都係會有啲彈牙嘅感覺,但係食耐咗後面好油,啲麵浸淋咗2️⃣ 奶茶雪糕忌廉牛角窩夫 $78牛角窩夫幾鬆化,有泰式奶茶嘅醬畀你自己倒落去,唔會太甜我覺得ok 3️⃣ 芒果軟殼蟹米紙卷 $68我覺得冇乜芒果味,軟殼蟹係脆嘅,但米紙都唔算好薄 4️⃣ 冬陰功 $88呢個話就話二人份量,但其實一人有四碗左右。所以如果嗌咗呢個嘅話就唔好嗌咁多嘢食,會食唔曬!佢個味道偏酸,我個人麻麻地
📍Tommy Yummy
中環威靈頓街98號翡翠中心1樓

1️⃣ 虎蝦海鮮混亂杯麵 $148

2️⃣ 奶茶雪糕忌廉牛角窩夫 $78

3️⃣ 芒果軟殼蟹米紙卷 $68
我覺得冇乜芒果味,軟殼蟹係脆嘅,但米紙都唔算好薄

4️⃣ 冬陰功 $88
位於中環翡翠中心的Tommy Yummy。由於我們遲到了五分鐘,所以我們需要再次取得即席入座的票券,幸好等待了五分鐘後還是有座位。我的同事是一位爽快的人,她迅速使用手機下單,點了一份「泰式札肉牛丸湯金邊粉」,並額外點了一份甜點「芒果糯米飯」來一同分享。當我看到隔壁桌上的「泰國豬腳飯」時,它的外觀相當吸引人,所以我也決定使用手機下單。總的來說,「泰式札肉牛丸湯金邊粉」的份量非常豐富,牛丸的口感彈牙可口,湯底的鹹度適中。而「泰國豬腳飯」使用了一個圓形大碟來盛載,豬腳肉質豐潤美味,搭配上剛剛好的炸蝦餅,味道非常不錯。至於「芒果糯米飯」,它的味道非常美味,綠色斑蘭糯米飯口感出色,再加上冰淇淋球和奶油忌廉,再搭配上不酸的芒果,真的是一絕。值得一提的是,儘管我們遲到了五分鐘,但店裡的服務員非常熱心,立即跑到票機處為我們取得即席入座的票券!我們非常感激他們的幫助和細心服務🙏🏻。1 泰國豬腳飯(午) $98.00泰式蝦餅(午)泰式奶茶(凍)(餐) $18.001 泰式札肉牛丸湯金邊粉 $98.00(午)木瓜沙律(午) $18.00青檸手標茶(凍)(餐) $58.00芒果糯米飯(午)(餐) $56Tom

1 泰國豬腳飯(午) $98.00
泰式蝦餅(午)
泰式奶茶(凍)(餐) $18.00

1 泰式札肉牛丸湯金邊粉 $98.00(午)
木瓜沙律(午) $18.00

• 芒果乳酪疊疊冰
  • 打拋豬肉碎煎蛋飯
  • 泰式札肉牛丸湯金邊粉
2024-03-18 130 瀏覽
Tommy Yummy has been on my to go list because of the gimmick pot noodles. Finally went and it was one of those scan to order style restaurants which is annoying. I'd rather they had a mobile ipad or some device to let people order online because it would be more convenient and you can view it like a menu with friends or whoever you are dining with.The day and night menu is very different, during the day they have express lunch sets for those looking for a quick lunch, however the choices for lun
The day and night menu is very different, during the day they have express lunch sets for those looking for a quick lunch, however the choices for lunch are more basic as you can imagine as it has to be quick.
I visited during lunch which was probably the wrong decision because of the queue and choices but luckily they still had what I was after.
Now to the star of the show the Stir Fried cup noodle with seafood which really matches the style of the owner Tommy hence the name Tommy Yummy!!!
As expected, you get served a plate of noodles with a cup noodle cup as if it was just poured out.
Overall, nice tom yum flavours but a bit too spicy for my palate and there were so many chilli seeds which were annoying.
I was expecting the long octopus tentacle show on many pics of this dish on social media but it was not in my dish.
Interestingly, I found two different types of instant noodles in the noodle, one was the round strands and the other was the flat strands just like regular Nissin cup noodles.
After looking at pictures of this dish, it seems that I got a mix of different noodles because they probably ran out of the flat instant noodles which is really sad because the round strands are not as good as the thin flat strands in terms of mouthfeel and taste.
The cup noodle paper cup was tailor made for the Tommy Yummy restaurant which can be seen in the design.
Overall, I tried it for the experience so probably wouldn't order this again but I do like their coconut pandan soda drink which I might come back for.
2024-03-15 129 瀏覽
去Tommy yummy食下午茶☕️同朋友叫咗一人一個泰式自選湯麵分別試吓船湯同冬陰功湯。每碗麵仲可以自選三款餸,有埋嘢飲喺中環來講價錢算非常合理!而且環境好好可以望中環扶手電梯另外都加咗啲小食,非常推介香茅雞中翼啱啱炸起,好香口,味道都幾好!串串沙嗲雞串,沙嗲汁超濃郁食泰國嘢點都要叫返個木瓜沙律~~重點在最後,期待已久的芒果乳酪疊疊冰上次去完泰國之後就冇再食過冰完全係芒果糯米飯嘅味道,好好食👍🏻
去Tommy yummy食下午茶☕️
同朋友叫咗一人一個泰式自選湯麵
分別試吓船湯同冬陰功湯。
每碗麵仲可以自選三款餸,有埋嘢飲
喺中環來講價錢算非常合理!而且環境好好
可以望中環扶手電梯

另外都加咗啲小食,非常推介香茅雞中翼
啱啱炸起,好香口,味道都幾好!
串串沙嗲雞串,沙嗲汁超濃郁
食泰國嘢點都要叫返個木瓜沙律~~

重點在最後,期待已久的芒果乳酪疊疊冰
上次去完泰國之後就冇再食過冰
完全係芒果糯米飯嘅味道,好好食👍🏻
2024-03-12 304 瀏覽
無花果煙三文魚花束沙律 - $128打卡able嘅沙律無花果都幾清甜個Sauce係士多啤梨乳酪嘅味但又帶有少少鹹味都幾特別食完感覺健康牛油果沙律配八爪魚 - $138個底係牛油果沙律牛油果沙律好滑好香八爪魚有燒過吓都幾彈牙哈哈蝦餅 - $98好大塊入面仲包住原隻大大隻嘅蝦食完超滿足虎蝦海鮮混亂杯麵 - $128海鮮份量都幾足同埋都幾辣夠惹味冬蔭功 - $88都幾夠辣架喎都幾足料入面兩隻蝦都幾大隻不過有一隻霉咗 少傷心芒果乳酪疊疊冰 - $118朋友話好想食嘅嘢芒果都好甜乳酪冰塊咬開個下好有咬口鍾意食冰嘅人會好開心凍冰冰再食凍嘢都幾正泰式奶綠 - $44平時飲開Thai Tea今日決定嚟個Thai Green Tea好滑 都係有Thai Tea嗰種獨特可接受嘅甜同埋係另外有個杯仔裝住粒冰咁上可以慢慢飲都keep住凍唔會因為啲冰溶而令到杯嘢變淡牛油果沙冰 - $55好Creamy嘅口感牛油果味都好香杯上面仲要有半個牛油果成杯飲完都好夠飽肚
無花果煙三文魚花束沙律

哈哈蝦餅
泰式奶綠
  • 芒果乳酪疊疊冰
2024-03-08 44 瀏覽
➲ 中環 Tommy Yummy➳ 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐅𝐥𝐚𝐭 𝐍𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 ⁽⁹/¹⁰⁾雞肉乾炒寬河粉,泰式寬河粉好煙韌,雖然有少少油,但相當有鑊氣,唔經唔覺食曬全部。➳ 𝐁𝐨𝐚𝐭 𝐍𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐒𝐡𝐨𝐫𝐭 𝐑𝐢𝐛, 𝐁𝐞𝐞𝐟, 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐁𝐚𝐥𝐥 ⁽⁸/¹⁰⁾泰式船麵 (牛小排,牛肉,牛丸),泰式湯底好惹味,份量都相當大碗。➳ 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 ⁽⁷/¹⁰⁾椰子飄香咖啡配雪糕,椰子奶香陣陣流出,仲有埋雪糕食,大滿足。➳ 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐘𝐨𝐠𝐮𝐫𝐭 𝐈𝐜𝐞 𝐉𝐞𝐧𝐠𝐚 ⁽⁶/¹⁰⁾芒果乳酪疊疊冰,乳酪磚有好多芒果果肉,最頂有塊大大件芒果,中間有糯米飯同綿綿冰,額外有椰漿淋係面,超級飽肚。⤵ @tommyyummyhk中環威靈頓街98號翡翠中心1樓

➲ 中環 Tommy Yummy

➳ 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 ⁽⁷/¹⁰⁾