2020-12-05 2334 瀏覽
由於我好鐘意食麻辣火鍋,渝味曉宇又系如心廣場開左分店,放工就約埋家姐一齊食。湯底點左重慶辣+大骨滋補麻辣鍋夠麻夠香,大骨湯底好足料,大大舊豬骨,同埋好多蔬菜一齊煲,好正。我們飲左一大碗骨湯才開始打邊爐! 呢度選火鍋料方式好好,可以選半份,又可以試多幾款,好適合兩個人打邊爐。鴨血系麻辣鍋必點配料,非常出色!厚薄適中,煮耐左都唔怕,而且非常嫩滑,無得輸!!!重慶炸酥肉家姐好想吃,話系吃重慶火鍋必點的小食,酥肉一條條的,炸得夠香口。曉宇苕粉招牌之一,是扁身的寬薯粉,必點🤤🤤🤤所有配料點左半份,唯獨苕粉點左一份,太好吃啦!!!煙韌的薯粉吸收火鍋湯底精華,可以想像的美味。我們還叫了其他食材,包括:八頭鮮鮑、安格斯肥牛、黑豚腩肉、桂花蚌、凍豆腐、蓮藕片、薯仔片、萵筍等等~~~ 每樣食材都非常新鮮,簡簡單單呈現已經令人滿意。值得一贊的是侍應服務質素很好,非常殷勤、有禮貌,會不時留意我們的需要,幫我們加茶、加湯,而且非常小心及細心,以防濺到我們,加湯時還會用手擋住! 這種細心、有禮貌的火鍋店好值得大家支持👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

湯底點左重慶辣+大骨滋補
。我們飲左一大碗骨湯才開始打邊爐!

重慶炸酥肉

曉宇苕粉