2019-07-13 3637 瀏覽
登打士街廣場位於旺角心臟地帶,所以約朋友出嚟都好方便。今日就去呢間樓上Cafe同朋友敘舊。氣氛很適合約一班知己好友談天玩下board games,而且全部係沙發座位,坐得很舒服。座位不算多所以建議上緊前要訂位。.除了有不同的board games及card games,都有旅遊書供應。.我覺得很細心嘅設計係,喺沙發便有很多插頭及USB方便叉電及用電腦。.食物方面有很多的選擇,選好之後寫在白板上,然後按門鈴叫,就會有人嚟收集。如果之後有嘢要搵店員,都可以按呢個門鈴,店員都好快會到而且服務都幾好。.【烤雞蘑菇闊條麵】有好幾件雞塊,啲雞烤得夠香。闊條麵軟硬度啱啱好,而且煮得很 creamy,汁嘅份量恰到好處,不會太過多,個個麵條都沾上剛剛好的醬汁,食得很滋味。而且份量很多,自己食完一碟是超飽的。..【煙三文魚配雜果沙律】煙三文魚下面埋藏了很多雜果,通常食沙律唔會用「飽」去形容,但我朋友話難得食沙律會食到咁飽。雜果甜甜地,當甜品食都得。.【自家製手打牛肉漢堡】喜出望外嘅,呢間樓上Cafe竟然出品到咁高質嘅漢堡。特別係個漢堡扒,多汁,啖啖香口牛肉味,加上半溶嘅芝士,很邪惡嘅滋味呢!而且不得不提,

【烤雞蘑菇闊條麵】
有好幾件雞塊,啲雞烤得夠香。
而且份量很多,自己食完一碟是超飽的。
烤雞蘑菇闊條麵

【煙三文魚配雜果沙律】
煙三文魚配雜果沙律

【自家製手打牛肉漢堡】
喜出望外嘅,呢間樓上Cafe竟然出品到咁高質嘅漢堡。
自家製手打牛肉漢堡

而且不得不提,這個漢堡配有很多薯角,適合開心share,獨食就一定食唔晒㗎啦(除非你大食)。
自家製手打牛肉漢堡

而且每個餐都有沙律及飲品(特飲要另外加錢),十分豐富抵食。
而且飲品很有「顏值」,又大大杯,很適合與三五知己在這裏談天。
巨峰提子梳打
翡翠朱古力碎雪芭

最喜歡這個水果茶,套餐加$30就有。很自然清新的水果味,一邊加了很多鮮果,例如火龍果、橙及薄荷葉等等,而且係一大壺上的,都是很適合開心share的。
水果茶

另外跟餐+ $23可以配一款小食,而我就選了麥樂雞,熱辣辣,可以一邊傾計一邊咬下呢啲小食。
麥樂雞

烤雞蘑菇闊條麵