餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

2015-06-30 1427 瀏覽
約左幾位OPPA們黎食OPPA燒肉店~因為自從大埔一食之後就愛上韓燒喇XD幾位OPPA好友都好想去食,為食既我當然要加埋一份一齊食~今次係去旺角的OPPA去食呢~因為夠晒近我地XD幾條街直行就到喇~環境比大埔細好多呢~不過位置都尚算寬敞,而且牆上同樣有好多好有特色既公仔可欣賞~背景會播放好多韓國組合或歌手既歌,我既OPPA朋友差唔多首首都識XD每人都有既醬油同醬料,右下果隻醬點咩都好食XD有點點咸咸既味道~泡菜蛋,等左大約15分鐘就慢慢熟,可以食到香濃既泡菜酸辣,而且有微微既蛋香,爐邊既會更加脆呢~牛排骨,我地見MENU牛排骨有人氣圖案就叫左喇,因為我地都未食過牛排骨~出到黎不負眾望,先講下佢外形,係由一塊好長好薄既牛包住既骨,睇落唔太討好,燒既時候要自己剪一細塊一細塊咁燒,我地都燒得幾過癮~一放落去燒就會縮水變細,而且好薄好快熟,我建議點右下既醬油一齊食,食落去好JUICY!勁多肉汁湧出黎而且非常嫩滑又唔肥膩,值得推介!韓式香腸,香腸有少少失望,得五條而且無咩特別,口感同芝士腸一樣外層香脆,咬落會有汁,味道都香甜,但分量同價錢就唔太抵食豬肋肉醬腌,同豬頸肉既肉質差唔多,結結實實,食到
約左幾位OPPA們黎食OPPA燒肉店~
因為自從大埔一食之後就愛上韓燒喇XD
幾位OPPA好友都好想去食,為食既我當然要加埋一份一齊食~
韓式香腸
豬肋肉醬腌
豬肋肉醬腌,同豬頸肉既肉質差唔多,結結實實,食到微微既泡菜酸味,勝在佢份量夠多,可以一試
和牛漢堡扒,普通漢堡扒SIZE厚度大概2.5CM,肉質鬆軟,一夾就散有少少難燒,但係味道甘甜燒到外層少少燶更加好食,食落當然唔會乾乾乾淨淨,價錢相對便宜~
煎韓式海鮮餅
煎韓式海鮮餅,份量十足料既海鮮餅,餅底較我之前食既軟,點上那醬汁實在有夠好食~而且一個餅好飽肚,驚食唔飽既可以嗌~
牛肉醬腌
牛肉醬腌,牛肉醬腌味道就似腌過既牛柳條,肉汁多油脂少,牛味好濃又有醬汁既香甜,最重要係份量多,值得一食~
店員服務好好,可能因為早去,所以較少人,服務好勤力,時不時加配料,鏟鍋等~笑容都好好,服務幾貼心~
題外話/補充資料: 7:30前離坐或10點入坐有8折優惠~ 加一服務費冇係餐單寫明呢~
煎韓式海鮮餅
  • 和牛漢堡扒