2020-10-05 68 瀏覽
今日同老公出銅鑼灣行街,諗住食埋晚飯先歸家,亞女介紹我地嚟呢間餐廳食,咁就一於睇下宜家啲後生仔中意食啲咩啦!入到餐廳,見到其實好細,大約係拾數張枱,但地方簡潔,整齊乾淨,坐得舒服。我地叫咗3樣食物加兩杯飲品,首先當然係佢的招牌火車牛魔湯檬粉,真係好好味,特別係個湯底,我老公中意食辣,佢加咗幾粒附送辣椒,佢話辣度夠,好正。第二樣係大蝦柚子沙律,大蝦好彈牙,新鮮,柚子食得出係泰國的金柚,好大粒,好甜,正,重有加咗我中意食的酸蘿蔔絲,好開胃,重有重有好多好新鮮的沙律菜墊底,好大份量。第三樣食物就係春卷加生菜,塊生菜好鬼新鮮又爽甜,個醬汁酸酸辣辣咁,全部一齊放入口,個味道好配合,係我食過咁多春卷以嚟最好味,最好味,最好味的一次。飲品方面我叫咗蝶豆花青檸梳打,好味又可以補下眼。我老公就叫咗杯越南啤酒,佢話都幾好味的。 完

飲品方面我叫咗蝶豆花青檸梳打,好味又可以補下眼。
我老公就叫咗杯越南啤酒,佢話都幾好味的。 完
春卷加生菜
大蝦柚子沙律