餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

2018-04-20 111 瀏覽
收工出左去旺角睇模型,順便等女友收工。Meet up左之後就去左附近間鋪食韓燒。入面唔算多枱,我地入去嗰時啲枱已經無左大半。一坐底就擺定左一籃生菜同幾碟前菜,我地最後好乖咁清哂。順帶一提,如果生菜食哂可以refill.泡菜蛋,普普通通,第一次free,之後每次18蚊。二人餐包左支蘋果氣酒冰鎮鮑魚,比想像中好味,食落好似撈冷麵嗰啲送咁,蒜蓉鮑魚!底下仲有芽菜同昆布,夾埋一齊食口感唔錯。和牛拼盤,睇落脂肪分佈唔差,右邊燒完口感會偏淋,左邊燒完會偏爽。牛小排/排骨,其實只係中間有一舊大骨,其他都係肉。可能係醬汁關係,燒完似食緊淋既叉燒,味道唔錯。真露煮蜆,煲野幾勁胡椒味,蜆都算多,個底仲有粉絲。職員耐唔野都會黎幫手燒,服務好好。特別係燒牛小排既時候,佢見我想燒就主動黎幫手。因為好長,所以要分開幾分先放得哂落塊板,
收工出左去旺角睇模型,順便等女友收工。
Meet up左之後就去左附近間鋪食韓燒。

入面唔算多枱,我地入去嗰時啲枱已經無左大半。

一坐底就擺定左一籃生菜同幾碟前菜,我地最後好乖咁清哂。
順帶一提,如果生菜食哂可以refill.

泡菜蛋,普普通通,第一次free,之後每次18蚊。
泡菜蛋

二人餐包左支蘋果氣酒

冰鎮鮑魚,比想像中好味,食落好似撈冷麵嗰啲送咁,蒜蓉鮑魚!
底下仲有芽菜同昆布,夾埋一齊食口感唔錯。
冰鎮鮑魚

牛排骨

真露煮蜆,煲野幾勁胡椒味,蜆都算多,個底仲有粉絲。
真露煮蜆

職員耐唔野都會黎幫手燒,服務好好。
2018-04-19
冰鎮鮑魚