星期六約左朋友係旺角行街購物行到三點半已經有d肚餓,就想揾地方食個下午茶休息下,朋友想食甜品所以就揀左呢間食蛋糕甜品,點知一行埋個甜品櫃就已經唔想走,佢d蛋糕真係好靚好精緻除左有蛋糕同雪糕,下午茶set都有好多款揀,我地見set包野飲,最後都點左下午茶set雖然人好多,但收銀好快,買完只要坐底等就會有人送過黎效率好高,我地只係等左大約5分鐘就送到黎見到實物真係嘩左一聲,餐具,杯同個托盤都好靚,影相打卡都無得彈Tea set有六格雪糕有得揀抹茶,牛奶或者mix,我地當然想兩個都試晒,雪糕上面加左少少金箔,賣相好靚,牛奶味好濃,同抹茶味夾埋甜度剛好,而且雪糕夠晒滑下次一定要試下食其他雪糕抹茶芝士蛋糕都好吸引,原本以為只有面層係抹茶,但一食先知佢底個層都係抹茶味芝士蛋糕,三層配合一齊食,芝士同抹茶味都好出但又唔會好甜好膩,值得一讚之後就到紅豆,白肉丸子,紅豆好香好大粒,佢煮得好腍,真係好想食完再食,之後食一粒白肉丸子中和左甜味又可以食下一款,真係款款都有驚喜抹茶大福好有日本風格,入面係類似綠豆蓉既餡,好煙靭,抹茶迷既我當然唔會錯過,連朋友一向唔太特別鐘意抹茶,食完呢個tea set都改觀之後
星期六約左朋友係旺角行街購物
蛋糕
密瓜蛋糕,士多啤梨蛋糕

雖然人好多,但收銀好快,買完只要坐底等就會有人送過黎
效率好高,我地只係等左大約5分鐘就送到黎

抹茶芝士蛋糕

紅豆,白肉丸子,栗子

抹茶大福
牛油果蕃茄芝士三文治

之後食埋個三文治,見佢細細件,以為無咩特別,但原來入面有蕃茄、牛油果,沙律菜,芝士,沙律醬,好足料又新鮮

日本密瓜
最後食埋件日本密瓜,超級甜,未食已經聞到密瓜既香味
果然係高質下午茶

熱柚子蜂蜜
飲品我揀左柚子蜂蜜,好重柚子味,加蜂蜜都不會太甜搶左柚子味
見到個杯好靚好想買返隻
2019-04-06