2018-06-26 187 瀏覽
去深水埗,就會想起豬潤麵,佢個湯真係十分之好味,而且30幾蚊份量勁足。男人食一碗都好夠飽,我就當然係食唔晒啦。本來我想食麵架,但係依排自己個肚唔係咁舒服,所以都係改食米粉,試D消化。凍檸賓係同老公2份飲的。豬潤真係好好味,尤其係佢個湯,就算我食唔晒個米粉,真係點都要飲番半碗湯先得。係真係自己飽到漏咋,如果唔係,我真係想飲晒成碗湯架。依間野係唯一一間我食麵會飲湯的舖頭,其他你話乜牛腩麵丫,拉麵果D都好啦,我對佢地既湯完全冇興趣囉。老公叫既豬潤牛麵,老實,我就咁睇係分唔到邊D係豬潤邊D係牛肉。但我見都幾多人叫潤牛麵的,所以應該除左豬潤,佢既牛都出名掛。我地都晏去,好似都成2點幾先去到,所以都多位坐。但搞笑係我地坐底冇耐就越黎越多人;跟住見D阿姐落單又唔會寫紙字,個客講完食乜,佢地就大叫入廚房,跟住出菜時,一杯飲品或一個麵可以放落枱4,5次先中。又難得D人都習而為常,食物落枱後都望清楚有冇錯先動手,有錯即叫阿姐佢地即拎走放係另一張枱。咁既服務,真係依D老店先做到
豬潤米加凍檸賓
潤牛麵