Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
韓式炸雞到呢家依然熱潮未減,大大小小既炸雞店用特別既味道吸引客人,旺角本身既韓國菜就吾系特別多,但出名既就真系好出名,好多人都食過戈啲,所以見到呢間開頭都覺得好驚訝,有好多好評,但我真系聽都未聽過令人印象深刻既門面,有好大個唇印💋面吾系死板咁淨系有食店既名,btw其實我吾知食店既名系點讀😅炸雞店太多,每間炸雞店都一定會有啲「殺手鐧」,而戈啲殺手鐧系第2啲炸雞店冇既,用處大概系顯示自己有幾特別,除左常見既辣味、蒜味,食店更有蜜味芝士粉、乳酪粉味等特色,仲有一款叫「半半炸雞」,即系某一頁既餐牌上揀8款味道既其中2款,而兩款味道既份量各佔一半。睇到咁多款味道其實真係眼花繚亂,但到最後都係揀返我比較鍾意嘅蜜味芝士粉同埋黃金蒜香,同埋我系揀左烤雞,因為覺得炸雞好似成日食,食烤雞也不錯系可以揀炸雞或者烤雞,但必須兩款都系烤雞或者兩款都系炸雞。等候時間約15分鐘,極度超級肚餓既我一見到啲雞黎左就忍吾住流曬口水哈哈🤤 不過認真講,份量真系太少了,每款味只有約4件,薯條都比得好孤寒⋯⋯不過味道倒是不錯的,蒜香戈邊既味濃,真系有幾多蒜系面頭,蜜味芝士粉就好甜,我覺得甜味多過芝士味,但系又出奇地好食兩款既雞

系可以揀炸雞或者烤雞,但必須兩款都系烤雞或者兩款都系炸雞

兩款既雞肉都好嫩滑,薯條點埋啲汁變得冇咁平凡,更有醃蘿蔔做伴碟,食完雞同薯條覺得油都可以消下滯。
半半炸雞

個人覺得跟住介紹既兩款食物/ 飲品比烤雞抵食,點解咁講呢,因為煎餅真系意想不到地好食,其他韓國餐廳嘅韓式煎餅應該都係差唔多價錢,但我覺得呢間質素係比較好,佢系做到幾煙韌既效果,入面既海鮮就鮮魷佔大多數。
韓式海鮮煎餅

係韓國餐廳不黎都係飲燒酒或者果汁,而咁岩呢度竟然有個特色嘅飲品
叫芒果菠蘿特飲,而呢款特飲分有酒精同無酒精,向來唔係好鍾意酒嘅我決定揀無酒精值得一提既系佢竟然有足足1000ml,睇個樣都已經取勝
味道更系吾錯,芒果同菠蘿嘅味其實都唔算好重,但係淡淡的清香真係幾好,唔似平時嗰啲特飲咁甜,逐少逐少倒落杯仔飲其實份量真係幾多😳
芒果菠蘿特飲
半半炸雞