餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心) (兆萬中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-01-16 2777 瀏覽
太想食韓國菜🇰🇷,就約朋友去食,兩個女仔又想食炸雞但又怕肥,最後叫左驚喜二重奏。驚喜二重奏:沙律、牛扒、炸雞 - 三種主菜帶來的不同口感和層次,沙律清新爽口帶酸甜;牛扒香嫩多汁;炸雞酥脆口感,再加熱石板,想食有幾熟就有機熟,不同口感相互交錯,層次分明,味道豐富。炸雞🍗雞嫩滑,仲要係成半隻炸雞的份量,絕對要叫🤪滷水五花腩 - 豬腩肉口感肥膩,但透過滷制後,肉質變得更加飽滿,口味也更加豐富,帶有淡淡甜味。醬料的選用也是關鍵,五香味和豆瓣醬的組合讓味道更加圓潤。食既時候加生菜🥬辣將五花腩的肥膩減卻,仲令我食哂成碟烤牛肉水冷麵 - 烤過的牛肉帶有微微焦香,搭配清爽冷麵,帶出獨特風味。調料醬油、辣醬和芝麻醬相互呼應,最特別有洋蔥絲、蘿蔔絲、青蘋果絲,層次豐富,讓人回味無窮。再加上湯底涼浸浸。香芋沙冰 - 香芋的香氣和甜味與冰沙完美結合,冰涼的口感中帶有柔滑的口感,伴隨著濃濃的香芋味道,加入果汁增加了口感豐富度。江西淡啤 - 酒香濃郁,口感柔滑微帶苦味,酒體醇厚回甘。

江西淡啤 - 酒香濃郁,口感柔滑微帶苦味,酒體醇厚回甘。

• 驚喜二重奏
  • 滷水五花腩
  • 水冷麵
3天前 0 瀏覽
✨半半炸雞一次過可以享用2款有骨炸雞... 啱哂想試多啲口味嘅人客! 我覺得原味係必點嘅... 原味嘅調味配方恰到好處... 食完好想再食! 另外一款口味我哋揀咗蜜味乳酪粉... 甜甜地... 幾得意㗎!  *跟配番薯條及醃蘿蔔✨海賊王的寶物呢個係海鮮拼盤! 最吸睛係原隻八爪魚... 好有質感... 好震撼!  呢個拼盤仲有炸蝦、炸魚同埋洋蔥圈... 有兩款醬汁可以蘸用!  我欣賞啲炸物唔會裏太厚粉漿... 食落夠香脆!✨火灸牛呢個菜式非常打卡-able! 粉嫩嘅牛肉上枱後由店員即場用噴火槍火灸... 每一片牛肉都烤至微微焦香... 軟滑中帶炭烤嘅香氣! ✨大蔥絲無骨雞唔鍾意𦧲骨嘅可以揀無骨雞! 大蔥絲無骨雞比預期好食... 大蔥絲平衡咗炸雞嘅油膩... 而~呢款炸雞嘅淋汁微甜得嚟同炸雞好夾!*跟配番薯條及醃蘿蔔✨百香果水果茶食得咁多炸物... 最啱就飲啲酸酸甜甜嘅水果茶中和吓!✨藍橙荔枝梳打清甜又清新... 好好飲!埋單時有驚喜... 原來依家星期一至五嘅午市有七折優惠... 認真抵食!
✨半半炸雞
*跟配番薯條及醃蘿蔔

✨海賊王的寶物

✨火灸牛

✨大蔥絲無骨雞
*跟配番薯條及醃蘿蔔

✨百香果水果茶
食得咁多炸物... 最啱就飲啲酸酸甜甜嘅水果茶中和吓!

✨藍橙荔枝梳打
清甜又清新... 好好飲!

5天前 0 瀏覽
兆萬唔只得放題高層仲有間韓國人氣炸雞專門店過江龍主打手工炸雞,仲有好多韓式料理平日夜晚8點到,竟然全場滿座,外面仲有好多人等緊位🌟半半炸雞 $208餐廳係用韓國進口既走地雞去整炸雞想試唔同口味就可以揀半半一份可以揀兩種口味,有辣有唔辣我地揀大蔥絲同蜜味乳酪粉炸雞炸雞外皮炸脆卜卜,雞肉滑仲好juicy另外仲有炸蕃薯條,一份3-4人share都好夠 🌟莫索里拉芝士排骨 $138店員會係枱上先加熱芝士再將芝士卷住排骨,芝士超級拉絲係韓國好興既食法不過一定要趁熱食,唔係啲芝士會變硬口感會冇咁好排骨有3件,肉質會偏瘦,不過食落就冇咁膩🌟芝士牛肉煎餅 $128煎餅外圍焦脆,中間鋪咗超多芝士煎餅有啲牛肉同蔬菜芝士味係好濃點少少辣醬會更好食🌟玫瑰牛肉炒年糕 $128平時唔算好鐘意食炒年糕,呢個意外地覺得幾好食玫瑰比起普通炒年糕冇咁辣 醬汁好濃郁,仲有芝士、牛肉、魚糕同椰菜年糕都有條同片既口感好豐富,睇落份量唔算多,但年糕比較飽肚🌟辣豬肉拌飯 $108豬肉同醬汁都幾辣下豬肉份量算幾多,不過下次會想試其他🌟黏糕雪冰 $78 有幾款口味既雪花冰,揀咗最基本既黃豆粉同黏糕 雪花冰好綿密冇冰粒,唔會太甜都幾好食

兆萬唔只得放題
高層仲有間韓國人氣炸雞專門店過江龍
主打手工炸雞,仲有好多韓式料理
平日夜晚8點到,竟然全場滿座,外面仲有好多人等緊位

🌟半半炸雞 $208
餐廳係用韓國進口既走地雞去整炸雞
想試唔同口味就可以揀半半
一份可以揀兩種口味,有辣有唔辣
我地揀大蔥絲同蜜味乳酪粉炸雞
炸雞外皮炸脆卜卜,雞肉滑仲好juicy
另外仲有炸蕃薯條,一份3-4人share都好夠

🌟莫索里拉芝士排骨 $138
店員會係枱上先加熱芝士
再將芝士卷住排骨,芝士超級拉絲
係韓國好興既食法
不過一定要趁熱食,唔係啲芝士會變硬口感會冇咁好
排骨有3件,肉質會偏瘦,不過食落就冇咁膩

🌟芝士牛肉煎餅 $128
煎餅外圍焦脆,中間鋪咗超多芝士
煎餅有啲牛肉同蔬菜
芝士味係好濃
點少少辣醬會更好食

🌟玫瑰牛肉炒年糕 $128
平時唔算好鐘意食炒年糕,呢個意外地覺得幾好食
玫瑰比起普通炒年糕冇咁辣
醬汁好濃郁,仲有芝士、牛肉、魚糕同椰菜
年糕都有條同片既
口感好豐富,睇落份量唔算多,但年糕比較飽肚

🌟辣豬肉拌飯 $108
豬肉同醬汁都幾辣下
豬肉份量算幾多,不過下次會想試其他

🌟黏糕雪冰 $78
有幾款口味既雪花冰,揀咗最基本既黃豆粉同黏糕
雪花冰好綿密冇冰粒,唔會太甜都幾好食

🌟香蕉沙冰 $68
🌟洛神花茶 $42
6天前 33 瀏覽
▫️香辣芝士八爪魚店員會係席前炒一炒芝士同八爪魚,八爪魚大大條,啲腳仲要好粗身,食落好juicy,肉質爽口彈牙一啲都唔韌!配嘅汁微辣,用啲溶咗嘅芝士包住一齊食好惹味🐙 ▫️蜜味乳酪粉無骨雞炸雞外皮炸得香脆,厚薄恰好,唔會食到成口炸粉。肉質算嫩滑,唯獨有一兩舊雞胸比較乾身🤫炸雞面頭灑咗啲乳酪粉,味道甜中帶微酸,幾開胃。但啲乳酪粉份量唔多,如果比多會更好食🥲伴碟有炸番薯條同醃白蘿蔔,啲炸番薯條好香脆香甜,上枱時仲熱辣辣🍠 ▫️芒果雪冰芒果冰食落軟綿,芒果味濃郁,配上鮮甜嘅芒果肉和芒果星星啫喱,口感好豐富之餘啖啖都係芒果味🥭
▫️香辣芝士八爪魚

▫️蜜味乳酪粉無骨雞

▫️芒果雪冰
6天前 0 瀏覽
旺角特色韓國菜🇰🇷炸雞真係冇得輸生牛肉沙律好新鮮,牛肉好嫩滑,配上清爽嘅沙律菜同埋醬汁,口感好豐富半半炸雞真係好吸引,炸得香脆,而且有啲辣辣嘅味道。份量亦都好足夠哇可以同朋友一齊分享。值得一試! 如果你鍾意辣嘢,記得要叫多啲大邱辣醬。佢嘅辣味夠香夠辣,可以提升炸雞嘅風味。蜜味乳酪粉係一個特別口味,甜味好順口,同埋好滑嫩,可以增加一啲甜蜜嘅口感八爪魚煎餅好特別,餅皮煎得金黃酥脆,內裡有八爪魚肉,味道鮮美。份量都好夠,好滿足食慾。推薦莫索里拉芝士排骨真係好吸引,排骨炸得香脆,芝士融化嘅口感好好食。呢個菜式好適合芝士控!醬豬蹄係一個受歡迎嘅傳統菜式,豬蹄煮得軟滑,配上醬汁,味道好香濃。如果你鍾意豬蹄,呢個係一個不錯嘅選擇。
旺角特色韓國菜🇰🇷
炸雞真係冇得輸

可以同朋友一齊分享。值得一試!

1K
2024-04-11 0 瀏覽
Yadllie Plate - 人氣韓國餐廳今日嚟到旺角區一間韓國菜,主打特色嘅韓式料理,有炸雞、五花肉、部隊鍋、炒年糕、芝士蛋捲,一定有一款啱你。逢星期一至五晏晝訂位仲有七折添。農家鮮泡菜 $38辣辣地非常開胃爽口嘅泡菜。驚喜二重奏 $258有選擇困難症嘅朋友就啱晒啦,一次過可以食晒牛同雞,有頂級肉眼牛扒,配炸雞,肉眼牛扒係放喺鐵板就可以按自己嘅喜好烹調幾成熟,炸雞就係薄薄炸粉嘅原味。水冷麵$88食完咁多肉,當然要叫返個韓國地道嘅水冷麵平衡一下啦。生薑茶 $38非常最笠笠飲完暖身嘅生薑茶。
Yadllie Plate - 人氣韓國餐廳

農家鮮泡菜 $38
辣辣地非常開胃爽口嘅泡菜。

驚喜二重奏 $258

水冷麵$88
食完咁多肉,當然要叫返個韓國地道嘅水冷麵平衡一下啦。

生薑茶 $38
非常最笠笠飲完暖身嘅生薑茶。
2024-04-11 0 瀏覽
有朋友介紹這間韓國餐廳非常高質素,今日有機會同朋友嘗試,餐廳格局典雅,用QR code自行落單,同時亦有餐牌方便我哋睇,我們可以睇完餐牌的內容再用手機落單,非常方便。餐桌上預備乾濕紙巾,牙籤,手套等等,服務員的態度亦非常好,安排我們坐卡位,有禮貌。Amazing Platter $258:套餐中包含了安格斯牛扒和炸雞。安格斯牛扒帶有豐富的肉汁和口感豐富。炸雞則是經過炸製而成,外酥內嫩,通常具有香脆的外層和多汁的內部。魚介湯鍋 $238:這道湯鍋包含各種魚類和海鮮,如魚肉、蝦、螃蟹等。湯底通常使用高湯或清湯,以突顯食材的鮮味和風味。八爪魚煎餅 $128:煎餅通常由切碎的八爪魚和其他配料(如蔬菜、調味料等)製作而成,然後在平底鍋上煎至金黃酥脆。水冷麵 $88:韓國傳統菜品,由冷凍的麵條、蔬菜和醬料組成。涼爽和清爽的口感,麵條常常配有酸辣醬汁、醬油、芝麻醬等調味料。香芋沙冰 $68:它通常由冰沙、香芋泥和其他配料(如紅豆、糖水等)組成。具有綿密的口感和香芋的獨特風味,是夏季時的受歡迎的涼爽甜點。香蕉奶米酒 $58:它通常是將香蕉和牛奶混合攪拌,然後加入一些米酒調味。這款飲品通常具有香蕉的香甜

Amazing Platter $258:

魚介湯鍋 $238:

八爪魚煎餅 $128:

水冷麵 $88:

香芋沙冰 $68:

香蕉奶米酒 $58:
它通常是將香蕉和牛奶混合攪拌,然後加入一些米酒調味。這款飲品通常具有香蕉的香甜味道和奶味的濃郁口感,米酒的加入則賦予了一些微妙的酒香。
2024-04-09 0 瀏覽
之前去過荃灣分店,今次就去左旺角店試下出品有冇唔同。特別推薦呢度既炸雞,炸到皮脆肉嫩之,仲保持到肉汁,好出色🍝鱈魚乾海螺伴麵用左鱈魚乾同海螺作為配料,兩者都具有獨特的口感和風味。鱈魚乾煙韌有咬口,海螺彈牙鮮甜。醬汁的味道濃郁帶有甜辣味,非常惹味。🐔半半炸雞這道菜是韓國的經典菜式之一炸雞外酥內嫩,辣醬味道辣而不嗆喉,非常過癮。蜜味乳酪粉入口甜甜地,為炸雞增添了另一層風味。🐟魚介湯鍋這道菜湯頭鮮甜,充滿海鮮的鮮味。配料豐富,包括蔬菜、菇菌類、雞蛋、豆腐、魚蛋等等,材料非常豐富。🐽醬豬蹄韓國傳統菜餚之一豬蹄滷得非常入味而且好淋,醬汁味道濃郁,鹹甜適中,除左惹味之外,仲可以減低油膩感。

🍝鱈魚乾海螺伴麵

醬豬蹄
鱈魚乾海螺伴麵
魚介湯鍋
2024-04-09 0 瀏覽
上次食完五花腩已經食唔落炸雞所以今次係嚟試半半炸雞$208🍗原味~皮脆肉嫰🍗大邱辣醬~個味幾啱我少辣得嚟帶甜🧀芝士蟹籽蛋捲$128好正,除左賣相吸引仲好有內涵,芝士拉絲蟹籽滿滿,每一口都卜卜聲,蛋既軟配上蟹籽既口感,非常有層次。🐮火灸牛$98睇住佢燒燒係一種視覺享受由粉粉地變到剛好熟再夾埋配料蒜一齊食好惹味,同埋個醬汁調得好好🐙八爪魚沙律$118八爪魚好大隻,新鮮爽口,車厘茄甜。特種部隊鍋$198呢個真係要有男士係度先好叫,太大鍋。有扁身&條狀既年糕(兩款我都鍾意)、有兩款腸仔、雜菌、豆卜、泡菜、蘿蔔、芝士等。最後落埋辛辣麵真係超飽,大滿足。飲品:香芋沙冰$68呢杯老公大愛上次係荃灣都係飲呢杯😆佢話唔係假香芋味,好好飲。食完部隊鍋佢再叫左罐coke zero🤣我今次試左柚子米酒$58個人幾喜歡韓國米酒,加埋柚子幾清新,更加易入口。
上次食完五花腩已經食唔落炸雞

所以今次係嚟試半半炸雞$208
🍗原味~皮脆肉嫰
🍗大邱辣醬~個味幾啱我少辣得嚟帶甜

🧀芝士蟹籽蛋捲$128

🐮火灸牛$98
睇住佢燒燒係一種視覺享受
由粉粉地變到剛好熟
再夾埋配料蒜一齊食好惹味,同埋個醬汁調得好好

🐙八爪魚沙律$118
八爪魚好大隻,新鮮爽口,車厘茄甜。

特種部隊鍋$198
呢個真係要有男士係度先好叫,太大鍋。

飲品:香芋沙冰$68
我今次試左柚子米酒$58
個人幾喜歡韓國米酒,加埋柚子幾清新,更加易入口。

• 半半炸雞
  • 芝士蟹子蛋卷
  • 海鮮部隊鍋
2024-04-03 157 瀏覽
/主打用韓國進口食材嘅韓國餐廳,之前食過佢哋荃灣分店,今次經開旺角分店試下係咪都係咁正。大邱辣醬無骨雞 $128@😻超推薦😻呢隻無骨炸雞啱晒唔想吐骨嘅我😂,微微辣而且唔厚粉,肉嫩滑得黎入味又唔油膩:仲有甜甜地嘅炸蕃薯條真係超滿足。醬豬蹄 $258 😻超推薦😻超軟腍的肉咸香十足,特製醬汁分別有偏辣又香口的燈色,而啡色嘅係BBQ醬,豬蹄肉沾上食甜甜哋好岩我口味。白切五花腩 $288 燜好嘅五花腩係由韓國直送,再用蒸鍋上枱,每件厚度十足,肉又嫩又juicy,蒸氣更keep到肉質水份同柔軟度,所以蒸好耐都唔乾,韓劇裏成日出現的下酒菜,香港終於食到喇!農家鮮泡菜 $38食韓國野點可以少左泡菜,清脆爽口,酸酸辣辣好開胃。巨峰乳酸梳打 $96/2杯清甜的巨峰提子mix乳酸梳打,最鍾意飲飲下食到粒粒爆珠,超級爽呀!Yadllie Plate @yadllie_plate 旺角西洋菜南街1號兆萬中心11樓..... ...

大邱辣醬無骨雞 $128@😻超推薦😻

醬豬蹄 $258 😻超推薦😻

白切五花腩 $288

農家鮮泡菜 $38
食韓國野點可以少左泡菜,清脆爽口,酸酸辣辣好開胃。

巨峰乳酸梳打 $96/2杯

Yadllie Plate @yadllie_plate
旺角西洋菜南街1號兆萬中心11樓

小編今日來到旺角一間韓國過江龍餐廳「Yadllie Plate」 餐廳自2008年創立至今,已在韓國超過30間分店,香港分店於2016年開業至今,招牌炸雞採用韓國新鮮走地雞🐔🧡 還有多款人氣韓國菜式包括芝士烤排骨、醬香五花腩、韓式部隊鍋等,適合與親朋好友一同享受韓式滋味🇰🇷「莫索里拉芝士烤排骨」視覺效果震撼的菜式🙌🏻 店員先把大量芝士碎放於鐵鍋中加熱燒溶,製作出半融的流心拉絲瀑布的芝士🔥 在獨家秘製的烤排骨上捲上一層層誘人半溶芝士🧀成為一道視覺效果極高而且相當邪惡的美食😈「半半炸雞」可選兩款口味炸雞,一次過滿足兩種願望✨今次點了原味炸雞和蜜味乳酪炸雞🐔 「原味炸雞」外皮特別香脆鬆化而不膩,「蜜味乳酪炸雞」🧀🍯,芝士濃郁而且甜咸平衡剛剛好,香炸雞皮和肉質細嫩的雞肉🙌🏻 配菜有香甜即炸蕃薯條🍠和醃白蘿蔔酸甜開胃,必食推介🧡「白切五花腩」以傳統的韓式吃法,在生菜片放上一塊蘸上辣醬的五花肉🥬🐷 加上蒜片和大蔥絲,喜歡吃辣的朋友可以配上墨西哥辣椒🌶️ 辣醬香味道將肉香更加提升,感受正宗的韓式滋味✨「魚介湯鍋」是韓國國民街頭小吃代表之一,熱騰騰的湯鍋香氣四溢♨️ 魚糕在滾湯中吸滿湯汁慢慢脹起來,視覺效

「魚介湯鍋」是韓國國民街頭小吃代表之一,熱騰騰的湯鍋香氣四溢♨️ 魚糕在滾湯中吸滿湯汁慢慢脹起來,視覺效果超級治療✨ 以串籤串著的魚糕、魚蛋和魚餅口感爽彈🙌🏻 冬菇、金針菇、天婦羅豆腐和白蘿蔔等吸滿湯汁✨

「芒果雪冰」 如一座山般的雪冰💛 金黃色澤均勻而芒果味道濃厚,雪冰軟綿細滑入口即化🙌🏻 外圍是新鮮芒果肉和啫喱,每啖都充滿不同口感的香甜芒果香,甜品控必食✨

🍽 :莫索里拉芝士烤排骨;半半炸雞;白切五花腩;魚介湯鍋;芒果雪冰
👅好味指數:8.25/10;8.25/10;8.0/10;7.75/10;8.0/10
💰消費:HK$138;HK$208;HK$288;HK$238;HK$88
📍 地址:Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心) (旺角)
旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓
🈹推介優惠:N/A
2024-03-28 153 瀏覽
同朋友午後小休一會 又上左呢間環境舒服既韓式炸雞鋪首先要推既係 海賊王的寶物($238)有炸蝦炸魚仲有原件八爪魚攬住辣椒好足料既原隻章魚另外要推既係呢個 蜜味乳酪粉炸雞甜香既蜜味好濃 好夾炸雞既味道裏面既雞肉 又嫩又滑又多汁一個字 正!最中意係呢個紫菜手抓飯($88)因為有得玩又有得食 仲要味道真係唔錯 仲有芝士做配搭 無得輸到飲品啦先介紹既係呢個 藍橙荔枝梳打($48)天藍色既飲料 裏便有荔枝肉 好足料 係屬於清爽口味既另外仲有一杯 草莓乳酸梳打($ 48)香濃可口佢地水果口味既飲品都會有真果肉係入面 好有心機呢個係必叫既 蜜瓜雪冰($88)因為我電影會成日見到男女主角都會拍拖仔一齊食呢個甜品而且佢好大碗 絕對可以同朋友開心share
同朋友午後小休一會 又上左呢間環境舒服既韓式炸雞
海賊王的寶物
首先要推既係 海賊王的寶物($238)
有炸蝦炸魚仲有原件八爪魚攬住辣椒

好足料既原隻章魚

蜜味乳酪炸雞
另外要推既係呢個 蜜味乳酪粉炸雞
甜香既蜜味好濃 好夾炸雞既味道

裏面既雞肉 又嫩又滑又多汁
一個字 正!
紫菜手抓飯

最中意係呢個紫菜手抓飯($88)

藍橙荔枝梳打
到飲品啦

草莓乳酸梳打
另外仲有一杯 草莓乳酸梳打($ 48)香濃可口
佢地水果口味既飲品都會有真果肉係入面 好有心機

密瓜雪冰
呢個係必叫既 蜜瓜雪冰($88)
因為我電影會成日見到男女主角都會拍拖仔一齊食呢個甜品

藍橙荔枝梳打
草莓乳酸梳打
密瓜雪冰
  • 蜜瓜雪冰
上周五為慶祝朋友生日, 經Openrice平台選了這間主打韓式炸雞的餐廳。一行三人晚上六點入座, 用餐時間為90分鐘。點了一客驚喜二重奏($258), 當中有安格斯牛排及炸雞, 上枱時牛扒放在石板上燒並已切成條狀, 兩面燒一燒便可食用, 但牛排味道偏淡, 沒甚驚喜。 炸雞亦偏乾, 只有雞脾部份較惹味。再來一客八爪魚煎餅($128), 厚薄適中, 女生多吃一件都沒有減肥壓力, 味道甚佳。芝士牛肉蛋卷($128), 賣相吸引, 但味道一般, 沒太能留住印象。蜜味乳酪粉無骨雞($128), 啖啖炸雞配炸薯條, 不油膩超好味, 還配上一小碟腌蘿蔔給客人消滯, 夠細心, 超讚!烤牛肉水冷麵($128),  麵質彈牙, 將配料拌勻來吃好惹味, 適合開始炎熱的季節食用。飲品 : 巨峰乳酪梳打 , 草莓乳酪梳打, 青瓜蝶豆花梳打($48/杯), 飲品清新, 果味濃, 好飲! 餐後感 : 餐廳環境及食品都不錯, 值75分, 日後會考慮再來。
一行三人晚上六點入座, 用餐時間為90分鐘。

驚喜二重奏
八爪魚煎餅
芝士牛肉蛋卷
蜜味乳酪粉無骨雞
烤牛肉水冷麵
巨峰乳酪梳打 , 草莓乳酪梳打, 青瓜蝶豆花梳打
題外話/補充資料: 美中不足 : 雖說入座時已告知用餐時間是90分鐘, 但朋友相聚難免聊得忘形, 未有留意時間, 侍應於夠鐘一刻讓我們結帳, 我在匆忙中想將餘下1/3的飲品飲完都被催趕, 最不開心是壽星女是沖著大熱甜品蜜瓜雪冰而來的, 最後卻吃不到, 有點失望。 建議 : 雖說我們都有責任, 但如果侍應能提早半小時告知一聲(詢問一下last order), 便能讓客人有預算, 可以趕及點餐或是在用餐時間內將食物吃完 , 會比較貼心。希望餐廳在這方面能夠改善一下。
2024-03-22
巨峰乳酪梳打 , 草莓乳酪梳打, 青瓜蝶豆花梳打
  • 巨峰乳酪梳打
  • 草莓乳酪梳打
  • 青瓜蝶豆花梳打
啱啱睇完話題韓劇🎬《請和我的老公結婚吧》大結局,突然好想食韓國嘢,happy Friday 約friend子旺角開餐見到呢間Yadllie Plate 午餐有優惠幾抵(平日六點前埋單有七折!🤑)go! 去年荃灣店新開食過一次唔錯,哇,原來兆萬中心呢間店開左成七八年咁耐,有返咁上下歴史喎. 唔止咁,韓國有成幾十間分店,真係堅. 過江龍. 飲品都幾多花款,我哋叫左藍橙荔枝梳打同埋草苺乳酸梳打,全部賣相幾夢幻可以打卡📸飲落果味足梳打夠汔,味道清爽解喝. #半半炸雞一次過試兩隻味滿足吃貨所需,點左大邱辣醬🌶️同蔥蒽味. 啲走地雞雞🐓全部韓國空運到港,雞肉脂肪少肉質嫩滑而結實,炸粉薄吸油脂少,配合特製發酵醃製技術及秘製調味更能完美鎖住肉汁,食得美味健康, 仲係100% 手做,加分. 大邱醬入口先甜後辣愈食愈辣夠過癮不過都偏辣,蔥蔥味皮脆大量香蔥加埋新鮮檸檬汁味道更清香. 伴碟蕃薯條🍠香甜帶甘食落夠粉仲有醃蘿蔔酸酸地間場好好味. #魚介湯鍋見網上最多好評係呢道菜梗係要試吓啦,好大盆連火爐上,清甜醬油湯味濃好豐富足料,有齊一串串韓式魚糕、魚腐、豆腐、雞蛋、白蘿蔔、蔬菜、京蔥絲等,年糕係最正口感好煙韌又

#半半炸雞

#魚介湯鍋
見網上最多好評係呢道菜梗係要試吓啦,好大盆連火爐上,清甜醬油湯味濃好豐富足料,有齊一串串韓式魚糕、魚腐、豆腐、雞蛋、白蘿蔔、蔬菜、京蔥絲等,年糕係最正口感好煙韌又入味,拮住竹簽食好有街頭風味. 一大班人食仲正.

#八爪魚煎餅
餅皮煎得好香唔會咬落成舊粉咁,八爪魚粒夠咬口每一件都咬到分佈平均,加埋香濃韮菜同特製醬汁食,簡單而美味,我至愛.

食完熟鍋同炸物一定唔少得叫返啲冰涷甜品降下溫啦,有好幾款不同口味可供選擇,全部好靚好想叫曬嚟打卡,可惜只得兩個胃😮‍💨試住兩款先.

#士多啤梨雪冰
滿滿士多啤梨片🍓配上雲里嗱雪糕球仲有牛奶刨冰🍧,頓時回復年青😊.

#蜜瓜雪冰
鮮甜蜜瓜🍈波波加埋棉棉刨冰🍧仲有枝melona 蜜瓜雪條點綴,冇得輸.

整體食物飲品甜品都唔錯👍,坐得舒服,旺角嚟講價位唔算平不過有七折就好值得試試❣️

• 八爪魚煎餅
  • 魚介湯鍋
  • 半半炸雞
  • 蜜瓜雪冰
  • 士多啤梨雪冰
2024-03-22 130 瀏覽
和一班朋友們定期舉行飯局,預訂了這家韓國菜餐廳。看來它甚受歡迎,星期日晚上滿座。裝修是柔和的風格,卡座舒適。 餐牌印刷精美,圖文並茂,相片很大,色彩豐富,十分吸引。 點了多款美食,分別是: 八爪魚沙律 ($118) 這是冷盤前菜,大大條的八爪魚足鬚,口感煙韌。底下有生菜及車厘茄,再淋上韓式醬汁,酸甜亦有微辣,惹味動人,開胃醒神。 驚喜二重奏 ($258) 這是頂級肉眼牛排及炸雞。牛排用鐵板盛載,旁邊有炸雞及沙律菜,賣相吸引。牛排放在鐵板上再自行煎一煎,直至表面熟透,內裡仍色澤紅潤,肉質軟腍入口,多汁而味濃,一吃難忘。炸雞是雞髀及雞翼,外皮香脆,雞肉嫰滑可口。 紫菜手抓飯 ($88) 店員送來一盤米飯加上大量紫菜、蟹子及芝士,飯團要自己動手造,很有儀式感。餐桌有提供膠手套及濕紙巾方便處理,把米飯包著其他材料再搓成一團,溫暖的米飯把令芝士變得半溶。 魚介湯鍋 ($238) 這個湯鍋材料非常豐富,有大量用魚肉造的製品,加上冬菇、白蘿蔔、金菇、秀珍菇、雞蛋和年糕。它有點像日式關東煮,所有食材在熱湯內煮滾時,騰雲駕霧,十分吸引。各類魚蛋爽口彈牙,菇類和白蘿蔔吸收了清湯的味道,無比

餐牌印刷精美,圖文並茂,相片很大,色彩豐富,十分吸引。

點了多款美食,分別是:

八爪魚沙律 ($118)

驚喜二重奏 ($258)

紫菜手抓飯 ($88)

魚介湯鍋 ($238)

這個湯鍋材料非常豐富,有大量用魚肉造的製品,加上冬菇、白蘿蔔、金菇、秀珍菇、雞蛋和年糕。它有點像日式關東煮,所有食材在熱湯內煮滾時,騰雲駕霧,十分吸引。各類魚蛋爽口彈牙,菇類和白蘿蔔吸收了清湯的味道,無比鮮甜。湯底香氣滿溢,大家都連喝幾碗。

士多啤梨雪冰 ($88)

最後我們點了甜品,高身的士多啤梨雪冰,打卡一流。最頂層有一球雲呢拿味雪糕,甜入心,下層的雪冰充滿牛奶味,甜美動人,加上多汁鮮甜的士多啤梨,是極佳享受。

這頓飯食物質素很高,使我們非常滿足,大家都挺著肚子離去。服務方面亦不俗,店員人手充足,亦頻頻為我們收拾碗碟。
2024-03-17