Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
之前黎兆萬都係食放題多,今日發現呢度原來有間韓國餐廳,就黎試吓呢度嘅韓國菜啦!驚喜二重奏!呢個配搭好搞笑,因為平時韓國嘢都唔會有牛扒,但係呢一個係牛扒加埋炸雞,仲有薯條係底。一次過可以食晒三樣嘢!我覺得咁樣幾好,因為大家都知道韓國嘅嘢食普遍都好大碟,平時叫一個炸雞都未必食得晒,而呢個就可以一次過滿足晒三個願望另外,個設備都係第一次見,雞扒隔離有一塊燒到好熱好熱嘅黑色版,上枱嘅時候職員將一塊,我估有三四成熟到嘅牛扒擺上鐵板度,客人再將佢煎多一陣,到啱自己生熟程度嘅時候,就夾黎食。真係好好特別。不過塊板真係好熱,放牛扒落去嘅時候真係煎到吱吱聲,要小心啲。而炸雞有四件,唔算沾咗好多炸粉去炸,所以食落冇咁多熱氣皮雞肉好亂滑,好香口。值得一提嘅係呢個餐有三個醬,最鍾意食同埋最特別嘅係右手邊白白地色嘅醬,佢有啲似沙律醬,但又好似加左蘋果蓉落去,個味好特別,有清新嘅味道芝士排骨個排骨預先葉左,同埋芝士有好多,用Gas爐煮容後就可以夾埋啲排骨一齊食。除此之外,仲有幾條西椒,加埋食好似食pizza嘅味道。食韓國菜一定要叫一份用芝士去整嘅食物,因為佢用嘅芝士好多,啱晒芝士控!包到好似木乃伊咁好搞笑韓國人好

驚喜二重奏!

炸雞有四件,唔算沾咗好多炸粉去炸,所以食落冇咁多熱氣皮
雞肉好亂滑,好香口。

驚喜二重奏

芝士排骨

包到好似木乃伊咁好搞笑

韓國人好鍾意食呢種魚片,雖然佢有唔同嘅形狀,望落去好似好多款咁,但其實佢嘅味道都係一樣,就咁食唔係好突出,但係加埋佢嘅醬油同埋辣醬,就可以帶出魚片嘅味道。

除咗魚片之外,仲有個中華麵,幾鍾意呢個中華麵,因為麵好幼條

醬油魚介湯鍋

今日食左好多肉類,所以要叫翻個菜食先至得!呢個炒雜菜種類好豐富,有蘆筍、椰菜、蘑菇同埋好似乒乓波細少少嘅椰菜仔。

雖然呢度係食韓國菜,但係呢個雜菜炒得好有鑊氣,唔知係咪加左胡椒粉去炒,所以好香!

oppa炒野菜

芝士蛋糕雪冰

唔好睇佢好似細細兜甘,其實份量好多,足夠兩至三個人食。

面頭嘅芝士蛋糕有四至五舊,芝士味好濃,面頭灑左杏仁碎片,同埋淋左士多啤梨醬同埋cream。

中間就淋左藍莓果醬,所以一次過可以食到兩種果醬嘅味道,最低嘅雪冰係牛奶味,甜甜地。

芝士餅雪冰

飲品就叫咗士多啤梨同埋藍莓沙冰,呢兩隻色好靚、好吸引。士多啤梨個杯個味道好香,兩杯嘅份量都好多,足夠可以由頭飲到落尾!!

蔚藍飛雪、紅色飛雪

除咗普通嘅飲品外,仲可以叫韓國嘅罐裝飲品,而呢一個就係桃味汽水。佢會另外比一個裝咗冰嘅杯你,呢一罐剛好可以到到一杯。
幾好飲!
桃粒汁

呢間餐廳有別於一般嘅韓國餐廳,因為佢有啲菜式配合左香港人嘅口味,同埋加左啲創新落去,好似炸雞加牛扒咁,食落好有新鮮感,以後黎兆萬有多一個選擇啦!
驚喜二重奏
醬油魚介湯鍋