2020-04-21 2308 瀏覽
天氣炎熱,好想食湯粉,朋友帶路去食越南菜。餐廳喺銅鑼灣廣場2期旁邊嘅L Square,位置幾方便,樓上鋪地方頗大,裝修時尚型格,有越南風情!食物主打創新越南菜,加入新穎食材融入傳統越式做法! 睇餐牌價錢合理,性價比幾高!黑松露炸蝦餅 (兩件)蝦餅肉質新鮮,爽滑彈牙有蝦味,脆炸香口惹味。黑松露味道濃沃,與蝦肉非常搭配!鮮蝦米紙卷米紙卷是我喜愛的食物,乾身唔油膩,有米氣嘅飽足感,伴上鮮蝦、青菜、蘿蔔絲 ,感覺清新健康!生熟牛肉牛丸金邊粉牛骨湯底鮮甜順口。牛肉肥瘦適中,半生熟肉質嫩滑軟熟,牛丸爽滑彈牙有牛味。金邊粉幼細嫩滑,煙韌有口感!香茅雞扒飯加越式扎肉香茅雞扒脆炸香口惹味,切條上碟方便進食,十分貼心。追加扎肉,啖啖肉大快朵頤,滿足食肉慾望!牛油果奶昔牛油果做奶昔有驚喜,超級柔順軟滑,加入牛奶令牛油果蓉質地冇咁黏口,非常好飲順口,喜歡牛油果必食!菠蘿沙冰菠蘿果味香甜,冰沙打得幼滑,冰凍可口怡人,解渴透心涼!

黑松露炸蝦餅 (兩件)

鮮蝦米紙卷

生熟牛肉牛丸金邊粉

香茅雞扒飯加越式扎肉

牛油果奶昔

菠蘿沙冰
菠蘿果味香甜,冰沙打得幼滑,冰凍可口怡人,解渴透心涼!

• 黑松露炸蝦餅
  • 牛油果奶昔