2018-10-26 214 瀏覽
今日晏就同屋企人打算去9樓個間茶樓飲茶,但係上到去好多人排隊所以算數,老婆話不如去食上海野,見咁耐冇食呢間所以就去下囉,我地就3大2細,點知去到全部都係4人位,得梳化位可以逼逼地坐下,本身梳化位比人坐哂,不過唔知係個樓面定事頭婆幫手叫人調位先有得坐,一坐低都幾好,幫手拎開個調味架,心諗唔錯啦呢間應該,點知望下啲碗洗唔乾淨,又飯又乜咁,個菜單年幾兩年前又係呢份,今年又係呢份,比啲新意好冇? 啲樓面又扮睇唔到又聽唔到咁,叫左10分鐘,個可能係事頭婆既應左我機又走去收錢,算,咁搵個人理下我啦,又冇既,10分鐘後終於叫到野食。 野食味道不過不失,不過回鍋肉唔係辣既,擔擔麵溜到老婆食唔到,個餐湯好似用味精做湯底咁,那那地喉咁,最重要午餐都要加一,唉 下次有新野都唔去。
下次有新野都唔去。
2018-10-26