2023-03-19 626 瀏覽
今晚去左一間灣仔海鮮菜館,嚟到一定要試吓佢哋嘅招牌避風塘炒蟹啦🦀我哋嗌咗個二人套餐再加多個菜💙🥢啱啱落單先嚟個避風塘炒辣蟹。佢啱啱出鑊,啱啱炒熟,螃蟹肉好彈牙,夠鮮甜,配埋啱啱好嘅辣椒、蒜頭同香蔥,味道好香辣好開胃,一啖就中意啦😋🥢招牌醉鮑魚亦都好正,鮑魚煮得啱啱好,鮮甜有彈性,醉酒味啱啱好,唔會太濃。🥢油鹽水浸蜆亦都好新鮮啱啱煮熟就足夠,唔會太熟或太生,蜆味鮮甜,夠彈牙胡椒味夠香😋🥢椒鹽九肚魚拼白飯魚,啱啱炸熟嘅九肚魚肉質鬆軟,肉味香脆,白飯魚香口加埋椒鹽細細條送酒一流👍🏻🥢蟹油炒河,味道濃郁香口,麵條煮得較為有啲硬,不過還好🫢🥢鹹肉炒韭菜花,韭菜花炒得啱啱好,有啲脆口,加埋鹹肉,味道更加香口。總括嚟講,呢間菜館嘅避風塘炒蟹好味!其他嘅菜式都非常好食,都好新鮮同好熟練咁煮,鑊氣都夠👍🏻服務亦都好好,環境舒適。我會再嚟架

🥢蟹油炒河,味道濃郁香口,麵條煮得較為有啲硬,不過還好🫢

招牌醉鮑魚
油鹽水蜆