2023-05-28 26 瀏覽
青衣城二期美食食店豐富,位於青衣站青衣城二期嘅而打淥,係一間來自台灣嘅滷味小店。而打淥主打台式滷味,價錢相宜,最吸引眼球嘅係佢嘅台風定食 - 而打淥豬三樣飯。呢個定食包括有滷水豬手、滷水豬耳同埋滷水肉燥,一試難忘!豬手滷得入味,肉質鬆軟;豬耳口感爽脆,同滷水味道融合得好好;而滷水肉燥呢,就係一個字「香」!整個滷味配上香滑嘅白飯,簡直係滷味界嘅極品!胡麻醬手撕雞現撈涼拌麵亦都係一絕,雞肉爽口,配上特製嘅胡麻醬同涼拌麵,味道層次豐富,口感清新,食完都想再嚟一碗。佢地仲有台灣好出名既蘋果西打。甜品我哋就試咗佢哋嘅黑糖薑母仙草。黑糖味濃郁,薑母帶黎一股暖意,而仙草則係口感滑潤,呢個甜品不但可以幫助消化,仲好適合暖胃。青衣附近嘅朋友不妨嚟試試,相信一定會滿意

呢個定食包括有滷水豬手、滷水豬耳同埋滷水肉燥,一試難忘!

佢地仲有台灣好出名既蘋果西打。

甜品我哋就試咗佢哋嘅黑糖薑母仙草。

青衣附近嘅朋友不妨嚟試試,相信一定會滿意
而打淥豬三樣飯
胡麻醬手撕雞現撈涼拌麵