2023-05-27 160 瀏覽
太耐冇同以前舊同事敘舊,佢哋就介紹咗去尖沙咀呢一間餐廳,佢地話見到氣氛同環境都幾好,所以好想試下,太好了唔洗我諗去邊食😂餐廳唔難搵,去到見到成個裝飾都係文青風,好多唔同既乾花,好岩影相❤️我哋嗌甜品,餐廳知道我哋慶祝生日,亦都主動幫我哋寫上𝐡𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐛𝐢𝐫𝐭𝐡𝐝𝐚𝐲,非常貼心😊🍴梔子2.0沙律沙律擺盤超級靚,而且非常足料,岩哂𝐚𝐯𝐨𝐜𝐚𝐝𝐨 𝐥𝐨𝐯𝐞𝐫🥑而且加入咗藜麥,健康十足🍴黑松露蕃薯條及薯條有黑松露既食品一定唔會輸😌番薯條同薯條都炸得非常香脆,熱辣辣咁上枱,如果黑松露多少少就更好😍🍴 開心果青醬雜菌意大利麵好好食!意粉口感剛好🍝醬汁亦好特別同好多,每條意粉都掛到醬汁,加埋適當雜菌有咬口,我係咁夾黎食🤣🍴芥末忌廉大蝦蟹籽意大利麵又有小編最喜歡既蟹籽,意粉醬汁加入左芥末,成個口感變得好有層次,好𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,而且蝦相對好大隻🦐🍴牛油果·煙三文魚·水波蛋酸種麵包酸種麵包真係最近的最愛😻配搭埋牛油果同流心蛋,簡直係絕配,而且煙三文魚非常大塊!🍴炸魷魚圈配柚子醬炸得非常香脆,配埋柚子醬好清新🍴桂花蜜配芝士雞翼甜甜的,而且雞翼肉嫩多汁🍴特色飲品-熱情果·橙汁·檸檬汁·奶蓋·海鹽-蒲公英菊花茶

🍴梔子2.0沙律

🍴黑松露蕃薯條及薯條

🍴 開心果青醬雜菌意大利麵

🍴芥末忌廉大蝦蟹籽意大利麵

🍴牛油果·煙三文魚·水波蛋酸種麵包

🍴炸魷魚圈配柚子醬
炸得非常香脆,配埋柚子醬好清新

🍴桂花蜜配芝士雞翼
甜甜的,而且雞翼肉嫩多汁

🍴特色飲品
-熱情果·橙汁·檸檬汁·奶蓋·海鹽
-蒲公英菊花茶
-玫瑰花蜜釀冰茶
-香橙茉莉蜜釀冰茶

每款飲品都非常特別,而且超級靚適合晒影相📸️佢嘅茶類飲品非常清新,唔會特別好甜,不過份量相對就比較少🥹飲幾啖好快就冇晒,唔係好夠飲