2020-05-17 172 瀏覽
荃灣呢區好多特色小店,不過今次同朋友行商場行到攰,所以決定喺商場食晚飯算,點知商場鋪都有驚喜今次同朋友叫左 韓式BBQ燒大三角牛肩肉漢堡($148)、香煎日本刺身帶子配海鮮墨汁意大利飯($138) 另外再升級套餐(+$35)*2,即係有 是日湯品 / 精選沙律 同埋 飲品,揀左蜜桃蘋果綠茶(+$3)、西柚檸檬冰茶(+$3)每枱都放有DETOX WATER,見到裡面加左D草本植物,飲落比起純清水多左D清新味蜜桃蘋果綠茶:蜜桃味比較少而蘋果味較重,所以相比起味道會酸左DD,但都OK西柚檸檬冰茶:呢杯就西柚同檸檬味恰到好處,帶出果香唔會太酸,夠解渴是日湯品:今日係南瓜粟米湯,望落去已經覺得質感夠濃,飲落果然冇令人失望,味道真係超香濃,好滿足件多士都好香脆,點一點湯黎食,多士索上左D濃湯,都幾正精選沙律:沙律有3款汁可以揀,分別為煎焙芝麻醬、蜜糖黑醋、柑桔柚子醋。見天氣幾熱,今次就試柑桔柚子醋諗住開胃D,味道好香,能夠帶出沙律菜嗰種FRESH嘅感覺,同埋食得出個汁略帶少少薑味,幾醒胃 香煎日本刺身帶子配海鮮墨汁意大利飯:呢碟墨汁意大利飯有3粒帶子,你會見到每一粒帶子都係超大粒同埋好厚身,口感十

蜜桃蘋果綠茶

西柚檸檬冰茶

是日湯品
件多士都好香脆,點一點湯黎食,多士索上左D濃湯,都幾正

精選沙律(柑桔柚子醋)

香煎日本刺身帶子配海鮮墨汁意大利飯
 香煎日本刺身帶子配海鮮墨汁意大利飯:呢碟墨汁意大利飯有3粒帶子,你會見到每一粒帶子都係超大粒同埋好厚身,口感十足
每邊都有微微煎香左,食落亦好鮮甜
墨魚汁飯雖然黑色賣相唔討好,但食落有種唔識形容嘅淡淡海鮮香味,裡面仲加左D魷魚圈落去

韓式BBQ燒大三角牛肩肉漢堡
韓式BBQ燒大三角牛肩肉漢堡:喺出面行過時見到D人食個漢堡都幾吸引,於是就決定叫返個黎食下。呢個漢堡包並唔係用漢堡扒,而係用牛肩肉黎做材料,所以牛味自然好濃,而且配埋個韓式醬食落真係有D似韓燒食嗰隻燒牛肉味再MIX喺BURGER咁,CROSSOVER既特別又好味
薯格夠脆,熱辣辣幾好食

呢間餐廳由好基本嘅前菜沙律、餐湯,到主菜都食得出好用心製作,試過部分餐廳D湯同沙律都係應酬形式馬虎俾你就算,呢D用心出品嘅小店絕對值得一再ENCORE支持
同埋職員都幾NICE,上完主菜都會主動提供2隻餐碟,俾我地2個人SHARE黎食

補MENU
2020-05-13
西柚檸檬冰茶
是日湯品
精選沙律(柑桔柚子醋)
韓式BBQ燒大三角牛肩肉漢堡