2021-07-13 84 瀏覽
山林道呢度就有幾間咖啡店,聽朋友講呢間bagel 同咩開心果蛋糕都幾有名,就黎試試佢。睇個menu,見佢有好多bagel 選擇,而且一坐底店員就遞上是日甜品蛋糕menu,睇黎呢間咖啡店係專做輕食既?今日唔肚餓,無叫pasta 食,只係叫左佢bagel sandwish 同 開心果蛋糕食下。▧ 開心果蛋糕一層開心果忌廉一層蛋糕咁卡拉卡拉,有好多層。開心果忌廉少少甜,又無話甜到食唔落既個種,輕食黎講唔錯,唔會食到好膩。最頂有幾粒堅果裝飾下,襯返開心果。▧ 煙三文魚配蕃茄Bagel三文治表皮都幾脆。bagel要熱要脆,內裏好鬆軟先叫好食。呢間都做到呢點,入面有煙三文魚同埋蕃茄,咸香咸香咁,都唔錯。bagel 上枱個陣個職員都會特登提我地要快d 食,放一陣凍左個皮就唔會再脆,都幾細心。▧ Iced Latte呢間凍咖啡都幾細杯,想真心飲咖啡既可能就唔夠喉。不過個樣就幾靚,一層咖啡一層奶,等你自己攪佢。幾得意。

▧ 開心果蛋糕

▧ 煙三文魚配蕃茄Bagel三文治