2020-07-12 93 瀏覽
餐廳室內裝修以新、舊中國風設計,幾靚,冷氣足夠(對於專門食辣嘅餐廳係十分重要😂) 座位亦都舒適👍🏻店員推薦我地登記做The Food Story會員,因為登記完之後就可以用$288優惠價叫辣到噴火精選套餐,我地兩個人食份量啱啱好,整體味道都算唔錯。套裝包括:『前菜』1️⃣惹火山木耳味道比相像中辣,不過十分惹味,山木耳咬落清爽,好開胃。2️⃣川味口水雞對我黎講唔辣,麻味多少少會更好,不過雞肉肉質都嫩口,幾好食。.『招牌菜 』水煮牛肉、祥仔招牌酸菜魚 (二選一)我揀左酸菜魚,辣度可自選,我揀左小辣,食落唔算辣,食得辣既你可以揀中辣以上🤣魚肉肉質嫩滑而且去左骨,方便食用👍🏻其他配料例如酸菜、芽菜都唔錯。.『特色菜品』1️⃣噴火小籠包小籠包皮夠薄,饀都算多,記住趁熱食。2️⃣乾煸四季豆呢個我10分推薦,四季豆炒得好香口,整體調味鹹甜度適中😋3️⃣香芹豬肉水餃鍾意食芹菜嘅我覺得芹味可以濃啲。.『甜品』黃金南瓜露南瓜露質地滑身,味道微甜, 正好中和之前食物嘅辣味。入面有兩粒亞塔子,口感煙韌,幾特別。

套裝包括:
『前菜』
惹火山木耳、川味口水雞

1️⃣惹火山木耳
味道比相像中辣,不過十分惹味,山木耳咬落清爽,好開胃。

2️⃣川味口水雞
『招牌菜 』
水煮牛肉、祥仔招牌酸菜魚 (二選一)
祥仔招牌酸菜魚

『特色菜品』
噴火小籠包

1️⃣噴火小籠包
小籠包皮夠薄,饀都算多,記住趁熱食。
乾煸四季豆

2️⃣乾煸四季豆
呢個我10分推薦,四季豆炒得好香口,整體調味鹹甜度適中😋
香芹豬肉水餃

3️⃣香芹豬肉水餃
鍾意食芹菜嘅我覺得芹味可以濃啲。
甜品
2020-07-03