2020-06-18 62 瀏覽
呢間越南fusion餐廳真係我係銅鑼灣既all time favourite 🥰之前疫情嚴重有一排無黎 原來呢到轉左裝修風格 連menu都唔同左😳不過食物依然好高質!首先最推介既當然係特色火車牛魔粉佢大碗既程度係普通女仔一個人食唔哂個湯底飲落好順口 無味精既感覺好似飲緊牛肉湯咁材料好豐富 牛筋 牛坑腩 牛丸 生牛肉片 牛腩邊 牛柏葉🤩🤩🤩最啱鍾意食牛又選擇困難既人呢到既牛係用安格斯 食落有牛味又唔會羶☺️之後就係香茅牛油雞翼58蚊有4隻 雞肉嫩滑有汁外皮好脆身 直情想錄返段ASMR🤣食落有香甜既牛油味 加上有少少蒜蓉好食唔會膩反而香茅味就唔係好出之後就到我男朋友食到停唔到既椒鹽軟殼蟹118有3大隻好貼心咁已經分開左蟹蓋同兩邊蟹身唔使成隻啪入口咁呢hea軟殼蟹炸得夠脆 略嫌有少少油 不過配埋個千島醬就啱啱好😚最後就係咸蛋黃薯條🍟呢個都係我男朋友點既28蚊唔貴 上枱感覺唔多但原來都幾襟食薯條係偏幼 不過又未去到老麥個種以為都係用咸蛋黃醬 點知竟然用真咸蛋黃😳可能係咁 食落無咁死咸重口味👍🏻飲品呢 就叫左女仔必點既牛油果奶昔其實本身我對牛油果無咩好感點知呢杯有驚喜🤩飲落有淡淡牛油果既香同甘配埋
之前疫情嚴重有一排無黎
原來呢到轉左裝修風格 連menu都唔同左😳

不過食物依然好高質!

首先最推介既當然係特色火車牛魔粉

飲落有淡淡牛油果既香同甘配埋牛奶既順滑
中和左我最怕既油膩感
有一少片裝飾既薄荷紙加埋落去既話
即時又多種清新
最啱食咁多炸嘢之後用嚟解膩!
2020-06-17
香茅牛油雞翼