2019-10-13 91 瀏覽
星期六日放完假,又到星期一努力番工既日子。今日就約左朋友去出名多泰國菜餐廳既地方,就係九龍城啦!去到餐廳,一坐低當然要叫番杯泰國特飲珍多冰飲下,杯珍多冰裡面有我最鐘意既班蘭葉做既糯米條,口感煙un,又好好飲👍🏻 原來呢間餐廳每個星期都有$1優惠,每日都有指定唔同款式既$1優惠,今日星期一有$1泰式明爐烏頭魚,$1一條魚咁平當然唔可以錯過啦,上菜既時候有個魚形既盤上,用爐助熱條魚,仲有碗湯比你加落去,食既時候要小心D,因為都多魚骨,開頭食落都好滑,但可能因為一直助熱住既關係,時間耐左D魚肉口感就變鞋,但條魚整體都好食👍🏻我地仲叫左個炭燒牛肋骨同香葉辣豬肉碎炒飯,個牛肋骨好香,薄薄地幾入味,個炒飯賣相好靚,我都食左兩轉,香葉味重,仲辣辣地,好好味 😋
炭燒牛肋骨
香葉辣豬肉碎炒飯