2018-02-05 737 瀏覽
之前一直想黎食Mr. Crab, 今次終於約到朋友一齊黎係門口見到大大個水缸, 住左好多生猛既蝦蟹, 睇住個廚師出黎拎左隻蟹去廚房tim, 睇黎用料好新鮮喎黎到當然要食蟹, 本身想食海鮮袋, 但一掀menu 原來用蟹做既小食/ 菜式有咁多, 大家都係轉軚唔食海鮮袋啦先黎個即開生蠔, 由侍應推介左三款生蠔俾我地, 有Carina, Gillardeau, La Deesse Blanche, 由右至左食起, 鹹味鮮味, 爽口creamy 各有不同, 師傅連帶子位都起埋, 真係好細心, 唔使自己用力我地最愛La Deesse Blancheh的蠔味最濃厚, 肉身飽滿, 海水味適中, 帶子位清甜蟹餅, 外脆內軟, 嘩, 啖啖都係一絲絲的蟹肉, 蟹肉份量比我想像中多真係真材實料朋友話要食凱撒三文魚沙律, 沙律菜fresh, 只係加少少錢就有埋煙三文魚, 份量都唔少雞串, 好大份, 有成隻碟咁長, 串起雞肉同各色各樣的蔬菜雞肉燒完都仲好滑嫩, 加上辣醬汁, 類似墨西哥辣汁, 更加惹味蟹肉沙律軟殼蟹漢堡, 軟殼蟹炸得非常香脆,個包亦都焗到好脆除左漢堡, 仲有跟埋沙律同薯片海鮮焗飯, 好多海鮮做配料
之前一直想黎食Mr. Crab, 今次終於約到朋友一齊黎

Carina, Gillardeau, La Deesse Blanche (右至左)

真係真材實料
路易斯安那特色蟹餅

凱撒三文魚沙律

雞串, 好大份, 有成隻碟咁長, 串起雞肉同各色各樣的蔬菜
雞串
蟹肉沙律軟殼蟹漢堡, 軟殼蟹炸得非常香脆,個包亦都焗到好脆
除左漢堡, 仲有跟埋沙律同薯片
蟹肉沙律軟殼蟹漢堡

海鮮焗飯, 好多海鮮做配料, 包括大大隻帶子, 青口, 蜆, , 蝦, 蟹鉗等, 鮮味十足, 加上忌廉芝士飯底, 十分滋味
海鮮焗飯

三重芝士蟹肉扁意大利粉, 意粉al dente, 芝士可以拉絲, 醬汁creamy
雖然有三重芝士Mozzarolla, Parmesan, Cheddar Chesse, 但唔會好膩, 味道好creamy
三重芝士蟹肉扁意大利粉

Lemon Squash, 係mocktail, 酸酸甜甜, 其實都幾好飲, 似lemonade, 幫助消化下食左咁多野
Pinapple Juice, 幾fresh

最後好滿足咁捧住個肚走, 唔使落手拆蟹就食到咁多蟹做的特色菜, 我最欣賞個蟹餅
路易斯安那特色蟹餅
凱撒三文魚沙律