2020-04-22 585 瀏覽
身為一個蕃茄愛好者,一直都好想試下依間番茄師兄,襯住今日要去深水埗買野,終於都試到了黎得食番茄麵,最重要當然係佢個番茄湯底啦!湯底味道自然,濃淡適中,即使不停飲佢個湯都唔會好口渴,係幾好味既。屋企人叫左滑一滑番茄麵,麵質幾爽口彈牙,同個湯都好夾,不過牛肉竟比較一般,相對個湯就比較失色。我就叫左依個一貝子,兩粒厚身帶子當然係重點,咬落去中間仍然有軟軟甜甜既口感,熟度掌握得非常好,而且解味十足,絕對食得出唔係cheap cheap 貨。而周邊既貝類都好解甜,而且size 唔細,成碗都好好味。臨走時,餐龐仲願意一人送一個口罩俾我地,依份心意令成餐飯既結尾來得更加窩心。嗯,心中默默將依間餐龐加入再光顧名單,haha
滑一滑番茄濃湯麵

一貝子番茄澴湯麵