2018-09-24 218 瀏覽
同朋友好耐冇見,搵間好嘢敘舊。友人鍾意食燒物,上網睇過呢間嘅燒物好似好受歡迎,決定一試。喺佐敦地鐵站一出,唔夠2分鐘就行到啦,很就腳。一入門口,裏面嘅裝橫好別緻。此店有一本很大嘅Menu,有很多食物可供選擇。我哋首先揀咗兩個前菜,日本安曇野豆腐沙律同埋磯煮鮑魚。沙律裏面嘅豆腐好滑,漿料調味野味,鮑魚大大隻,好彈牙跟住上枱嘅係一連串嘅燒物,首先要講下佢嘅香蒜牛油黑松露焗雜菌,用錫紙包住黎燒,一切開個錫紙,好香嘅香蒜味,熱騰騰,好正啊!接下來是三文魚子海膽炒飯也都上枱了,三文魚子連海膽飯一起食,真係唔識形容跟手一連串嘅美國牛小排,牛角切,豚腩肉同埋日本阿波尾雞腿肉,全部都送到黎啦!係我地燒左小小牛既同時,好專業嘅老闆可能見我哋燒野嘅手勢唔係咁好,好熱心咁講解左我哋聽點樣燒先可以食到外脆內嫩既燒物,我哋用佢嘅方法黎燒唔同嘅雞牛豚肉,果然所有肉汁包在外脆的肉內,真的特別好味學到野!然後此店嘅飯立貝加黑松露醬,燒起上嚟香味撲鼻。 不能不說嘅係佢嘅冷慆庭手打烏冬,真係好彈牙。雖然已經很飽,但把烏冬浸了在充滿Wasabi嘅冷汁之後,不期然就把全個烏冬吃光光了今晚真係好滿足呀!

此店有一本很大嘅Menu,有很多食物可供選擇。

豆腐沙律
磯煮鮑魚

香蒜牛油黑松露焗雜菌

三文魚子海膽炒飯

美國牛小排牛角切,日本雞腿肉

學到野!

豚腩肉

然後此店嘅飯立貝加黑松露醬,燒起上嚟香味撲鼻。

日本產帆立貝

今晚真係好滿足呀!

冷稻庭手打烏冬
冷稻庭手打烏冬
  • 美國Prime牛角切
  • 厚切美國Prime牛小排
  • 日本安曇野豆腐沙律
  • 日本國產帆立貝(黑松露蒜蓉牛油燒)