2024-01-02 56 瀏覽
又係嚟到九龍城尋覓泰國菜嘅時間🇹🇭 今次朋友帶我去呢間orange elephant 🐘原來佢哋每日都做緊加一蚊優惠價,我哋星期一去有原條泰式明爐烏頭魚🤯 咁抵無得唔嗌!肉碎生菜包🥬 (可以揀埋豬牛雞,幾貼心),呢個前菜有菜有肉感覺好健康,小小辣加上多多嘅香茅味檸檬葉味,食落夠清爽同開胃,份量好足勁多肉碎到連啲生菜都唔夠用 (打包埋返屋企加餸)泰式明爐烏頭魚🐟雖然係特價item 都無將貨就價,條魚量足魚肉嫩而且少骨啖啖肉,食落唔會辣。一路滾住令啲香料味同魚更加充份融合~ 冬天食都唔怕凍蛋網海鮮金邊粉食嘅時候記得加埋旁邊嘅青檸同埋花生碎增加口感同滋味蛋網海鮮金邊粉食嘅時候記得加埋旁邊嘅青檸同埋花生碎增加口感同滋味,打開個蛋皮入面有唔同種類嘅海鮮🦐🐙🐟~金邊粉味道甜中帶酸,有鑊氣夠乾身打開個蛋皮入面有唔同種類嘅海鮮🦐🐙🐟~金邊粉味道甜中帶酸,有鑊氣夠乾身同大多數九龍城嘅泰式餐廳唔同,呢度相對寬敞,橙白為主調嘅裝修企理光猛而且會多啲大枱,坐得幾舒適~整體口味温和唔會好辣好酸,就算唔係食開泰國菜嘅朋友應該都可以接受到。(不過 menu 有啲睇落好吸引嘅🥭 Mango Mania 甜品原來得北角

(不過 menu 有啲睇落好吸引嘅🥭 Mango Mania 甜品原來得北角店先有,爭咗個甜品!)
2023-12-18
  • 泰式明爐烏頭魚