2022-11-30 231 瀏覽
因為要上堂既關係,所以我又係大圍覓食啦!大圍真係美食天堂,咩國家既菜都有得食。今次我就揀左係油站對面的捌哥‧馬拉籽試下馬拉菜🇲🇾本身就咁望入餐廳,以為佢細細間,得果幾個位可能要等下,點知原來可以上2樓😗 2樓空間寬敞d,坐得舒服d。而點餐係用QR code 的,幾方便。鮮牛油咖央多士 ($35)多士兩邊都烘到好脆身,咖央醬好甜好幼滑,而且椰香同班蘭味濃,夾埋鮮牛油🧈真係好正!(不過都好肥😈)不過上枱時個多士係凍的,如果多士皮係暖的話會更加分。魚仔醬啦啦 ($48)用左製好的魚仔醬炒蜆,隻隻蜆都勁惹味,好食到停唔到口!一隻接一隻咁食😋 蜆入面無沙,咁大碟蜆都係得一隻無開口。店員仲好醒目咁俾多個碗我地裝殼👍🏻 不過叫呢碟蜆之前我有問過店員呢個菜式有幾大碟,但唔知係佢指錯定係我睇錯,佢話好似蝦麵個碟咁大,但最後上枱時個碟係細碟… 檳城福建蝦麵 ($78)蝦味湯底好濃郁🦐🦐🦐!配料有🦐虎蝦、🥚雞蛋、🐷腩肉、🐟魚片等等。麵面可以揀米粉/油麵/兩溝,即係所謂既「槮槮」。不得不提佢個d小蝦乾真係好出色,唔會好辣但超香超惹味又有咬口🤤

鮮牛油咖央多士 ($35)
鮮牛油咖央多士

魚仔醬啦啦 ($48)
魚仔醬啦啦

檳城福建蝦麵 ($78)
檳城福建蝦麵

2022-11-29