2022-06-18 49 瀏覽
呢間隱世日式小店,喺觀塘同牛頭角中間的工業中心,原來係九龍城搬過嚟嘅,一於試試佢!我同朋友一人叫咗一碗丼,上到枱面,見到係爆丼飯就覺得好正,超多魚生,好抵食1) 比目帆立丼(左口魚裙邊,帆立貝,三文魚籽)左口魚裙邊燒得剛剛好,一放入口,啲魚嘅油脂就湧出來,慢慢感受喺口入面溶化帆立貝的數量有四對,都算多㗎,面頭輕輕燒過帶些火炙口感,唔錯。附加的青檸加汁食都幾refreshing 食三文魚籽最鐘意就係喺口入面爆開個下,感受啲三文魚油標出嚟嗰種感覺,好正2) 豪快海鮮丼(三文魚,油甘魚,吞拿魚,帆立貝,甜蝦)啲魚生塊塊都超厚切,食落好有口感,特別鍾意油甘魚的味道,好香的魚油加陣陣甘甜的味道。甜蝦都好大隻好彈牙,正!整體CP值高,又係良心小店

1) 比目帆立丼
(左口魚裙邊,帆立貝,三文魚籽)
比目帆立丼

左口魚

2) 豪快海鮮丼
(三文魚,油甘魚,吞拿魚,帆立貝,甜蝦)
好厚吞拿魚
油甘魚

整體CP值高,又係良心小店
豪快海鮮丼
2022-06-17