2019-07-03 268 瀏覽
行完黃金搵野食, 同個friend去左雪山冰廳! 依間係幾廿年既老牌冰室, 好耐之前已經係網上見過唔小佢既介紹, 依幾日碌ig又見到佢d相, 見到佢隻炸脾攪到心思思想食幾廿年既老牌冰室, 保留左舊有情懷之餘都有翻新裝修過, 所以環境都乾淨企理大熱天時一坐低野食未嗌就叫支樽仔奶茶飲下先! 自家樽仔奶茶係依度既signature, 茶味香濃, 冰鎮樽仔唔洗落冰溝淡奶茶, 愛奶茶人士必選避風塘炸脾係你啦! 依幾日心思思想食既避風塘炸脾! 炸脾本身已經香口, 仲要加埋避風塘, 乾蒜超香, 生炸脾又唔會炸到乾哂, 超正 芝士焗波士頓龍蝦海鮮飯朋友揀既, 用重量級黎形容佢唔過份, 飯同料都好多, 加埋芝士焗係好好味但其實會有d溜~份量真係可以兩個人share除左主角龍蝦, 仲有一堆足料海鮮加炒飯底, 青口鮮魷龍脷柳! 朋友食左一半已經飽左!波士頓龍蝦叻沙摻摻愛食湯麵又重口味既我梗係揀叻沙啦, 賣相不錯, 湯既顏色好吸引, 估唔到係冰室食既龍蝦都可以有咁多膏湯底椰香味正! 摻摻即係油麵撈米粉, 依度既粉麵唔會碎濕濕, 吸哂d叻沙湯, 正! 第1次咁樣食, 兩種麵撈埋黎食又幾得意喎, 口感不錯

樽仔奶茶

湯底椰香味正!
波士頓龍蝦叻沙摻摻

摻摻即係油麵撈米粉, 依度既粉麵唔會碎濕濕, 吸哂d叻沙湯, 正! 第1次咁樣食, 兩種麵撈埋黎食又幾得意喎, 口感不錯!

茶走紅豆冰
出面少有, 幾特別!
茶走紅豆冰

忌廉薄荷朱古力
估唔到哩個又幾好飲wo! 加左冰都唔覺得淡, 加埋忌廉更creamy更好飲

忌廉薄荷朱古力

哩間冰室既食物幾有誠意, 一d都唔hea, 價錢亦唔貴, 難怪可以經營品牌幾廿年
值得一試

2019-06-29