2020-03-07 1547 瀏覽
情人節適逢疫症襲港,但還是要同女友揾間餐廳去慶祝一下的,近近地去到石門SU casa食返餐好慶祝下!入餐廳前要做足晒消毒程序,令人非常放心!餐廳主打西餐,生蠔同甜品,啱晒我哋慶祝情人節!招牌蠔湯,蠔味十足,好似有d食緊'發財好事'的感覺,配上金黃香脆又濃郁蒜味的蒜蓉包,真係一絕!小虎蝦香橙田園沙律,賣相唔錯,陣陣油醋香味配上爽脆既沙律菜,雨衣金等,同煎得香口既大蝦,非常開胃!跟住有爆晒汁又香脆既吉列廣島蠔伴松露薯條,松露味十足既薯條如果再香脆d就仲完美啦!小心燙口!一咬d汁爆晒出嚟!日本帶子菠菜忌廉天使麵 ,賣相十足,大大隻帶子煎得十分香口,同香甜!配上辣辣絲,除左更惹味外,也令賣相更吸引!脆皮燒原隻德國咸豬手配酸椰菜 ,表皮香脆有加,份量十足,香脆程度媲美薯片咁,仲有大量香甜既薯蓉伴碟!外皮香脆,我諗住肉汁會缺少d, 點知切出嚟肉汁四溢,口感十足,又唔會太咸,加埋酸菜嚟食一流!除左主菜製作精美,估唔到甜品都咁出色,呢個燴車厘子金寶脆脆配雜莓及雪糕拎出嚟十分夢幻的感覺,入面有陣陣煙薰在其中!原來個頂蓋係脆糖片,篤散左就加以加埋落去食,陣陣煙薰香味配上士啤利醬既金寶碎,甜得嚟又脆口,口感

入餐廳前要做足晒消毒程序,令人非常放心!

餐廳主打西餐,生蠔同甜品,啱晒我哋慶祝情人節!

小心燙口!一咬d汁爆晒出嚟!

原來個頂蓋係脆糖片,篤散左就加以加埋落去食,陣陣煙薰香味配上士啤利醬既金寶碎,甜得嚟又脆口,口感十足!
呢一餐隨住呢個咁正既甜品劃上完美的句號!

• 日本帶子菠菜忌廉天使麵
  • 招牌蠔湯