作為觀塘人,觀塘嗰間MooMoo就食得多喇!所以今日一心嚟銅鑼灣試吓MooMoo Plus(有個Plus字,睇下仲有冇更多驚喜)。感覺MooMoo Plus算係再High Class少少,而且有更多不同酒款,同埋除咗burger之外仲有好多唔同西菜。炭燒蜜糖泡菜芝士椰菜花 $98一上台就香到爆炸,炭燒芝士聞落焦香,而且好驚拉絲,再加上個蜜糖泡菜汁,即使諗住食椰菜花會清啲,但其實超邪惡⋯⋯而家諗返都流晒口水。招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條 $168Moo Moo 最Signature嘅牛肉Burger,厚厚手造牛肉漢堡扒,牛味重又勁juicy,而且啖啖肉,Burger必試!而且整體份量都好多,而且薯條新鮮熱辣好正!美國招牌封門柳 $228牛柳好淋,我哋要左5成熟,餐廳好貼心咁幫我哋切好先上台,值得加分。招牌芝士蛋糕 $58上台個陣以為落錯單,但原來呢個係芝麻味芝士蛋糕,但原來芝麻味同芝士又幾夾啵。Draft beer (接骨木花味) $68呢杯啤酒真係成餐最正嘅地方,首先係Hong Kong Home Made釀製,其次係接骨木花味,味道係近期先有,好fresh好香好好飲!Tea Time
炭燒蜜糖泡菜芝士椰菜花 $98
招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條 $168
美國招牌封門柳 $228
招牌芝士蛋糕
招牌芝士蛋糕 $58
Draft beer (接骨木花味) $68
Tea Time $68
Overall黎講,MooMoo嘅啤酒同burger真係好正,絕對Match!不過撞啱落雨,冇得坐outside如果唔係chill一日都好爽。
2022-05-14
招牌芝士蛋糕