突然好想食啲日式家庭餐廳菜,所以嚟咗呢間cafe食lunch! 一去到就大排長龍,可能撞正咗lunch hour。但見店面好闊落,仔細望先發現原來佢大多數都係4人枱,即使1人去食,都係獨佔4人枱。呢點真係有好有唔好,好嘅係高私隱度,但唔好嘅係翻桌率慢,肚餓如我就排得好心急。如果佢可以4人枱坐2個1人就好啦!言歸正傳,我叫咗個吉列豚肉佐咖喱蛋包飯同南蠻炸雞。份量超大,上菜果刻真係呆咗,所以最終我係加左$1拎外賣盒打包的。吉列豚肉佐咖喱蛋包飯份量大,豬扒肉質厚實,食起上嚟,肉汁係keep到,唔會太乾。而咖喱味道偏甜,係典型日式咖喱風味。撈埋個滑蛋一齊食,oishi! 南蠻炸雞賣相靚,炸皮同肉比例岩岩好,啲醬汁酸甜酸甜,可以中和油膩感。第2日用氣炸鍋翻炸,都仲好好食!

吉列豚肉佐咖喱蛋包飯
吉列豚肉佐咖喱蛋包飯