2020-07-19 403 瀏覽
細佬話公司升職,話想買點餸加料「食好D」!我剛剛在尖沙咀放工,就去買點燒味加餸!原來深井的裕記燒鵝在尖沙咀開了新分店,裝修時尚年輕化,屋企人一直都未試過深井燒鵝,今次可以試一次了!燒味部掛住油光閃閃的靚燒鵝和叉燒!除了燒味,還有特色小食和其他菜式,如果不外賣,在這裏吃也很不錯!我買了燒鵝例牌,燒味雙拼,有叉燒和燒腩仔,另外,再買了滷水雙拼,海蜇和腸衣,加一個小菜百花炸蝦丸,四個人晚餐,剛剛好!每樣食物都有配醬汁!每樣都非常吸引,大讚燒鵝,果然名不虛傳,肉味非常濃郁,雖然是外賣,但燒鵝的皮仍然帶鬆化,不會很膩,肉質好稔!加甜酸醬一流!鵝胸都好滑!叉燒燒得好夠火喉,有少少燶邊,好香,肉好多汁嫩,高質!燒腩仔皮鬆脆,加芥辣食好惹味,食多2碗飯!還有不是常見的滷水腸衣,見到推介,所以試一下,原來是鵝的喉嚨,另外有滷水汁帶回家,好香滷水味,口感煙煙韌韌,送酒一流!海蜇好香麻油味,好爽口!炸蝦球大大粒,外層有麵包粒,炸到脆卜卜,回家還是脆的!啖啖蝦肉好足料,加上咕嚕汁,開胃!

燒味部掛住油光閃閃的靚燒鵝和叉燒!

每樣食物都有配醬汁!

叉燒燒得好夠火喉,有少少燶邊,好香,肉好多汁嫩,高質!
燒腩仔皮鬆脆,加芥辣食好惹味,食多2碗飯!

海蜇好香麻油味,好爽口!
2020-07-09