2020-10-06 122 瀏覽
細細個就聽過好多次深井裕記燒鵝嘅名,印象深刻,但從來都未食過。原來呢間餐廳由裕記的後人所開,咁食燒鵝都唔需要大老遠走入深井喇。來到裕鵝莊,梗係要食下佢嘅燒鵝啦。例牌 $160。雖然例牌咋,食落都好多舊鵝,唔少架。燒鵝咬落皮脆肉嫩,鵝油溢出,散發著鵝獨特的油脂香味,在嘴裡回味。鵝肉入味,上佳作品。鵝的皮下脂肪不多,多吃也不會覺得太油膩。這是我試過最美味的鵝 🦢。另外,也叫了「求其」- 蘆筍百合炒蝦球。蝦球的美味超出我的預期!唔知大家有無食過爽口彈牙但無乜味的蝦球,我成日都食到。但呢間店唔同,蝦球係爽口彈牙兼有鮮味!真係難得!炒熟的蘆筍也很爽口,整道菜感覺清新。咕嚕肉用上新鮮菠蘿作配料,味道屬正常發揮。總括來講,呢餐好滿意 👍🏼

咕嚕肉用上新鮮菠蘿作配料,味道屬正常發揮。

總括來講,呢餐好滿意 👍🏼