2020-07-22 95 瀏覽
而家想約朋友食飯並非易事,難得約到好耐無見嘅朋友,偶爾都想搵個坐得耐啲嘅地方食飯吹下水。即日有位book嘅cafe唔多,所以無過多考慮就決定試呢間。烤雞蘑菇闊條麵 $82闊條麵食落未夠鹹香,即使加入咗黑椒同青椒,味道仍然略淡。不過勝在夠creamy,韌度尚可。烤雞同蘑菇表現唔錯,口感同味道都正常。不得不提擺盤,睇落都幾頹,同行朋友都一致認同似係煮完求其掉上碟。綠茶紅豆奶茶 $54頂層雖有超厚身忌廉,可惜味道完全無奶香甜味,似廉價忌廉。飲唔到奶茶茶香,只有紅豆蜜甜較可取。整體而言,大部分食物味道雖然係正常發揮,但唔太感受到餐廳係用心去經營。由餐廳設計、店員態度,以至食物質素同擺盤等,都好影響客人會唔會再次幫襯。至少今次唔太感覺到有做好餐廳嘅熱誠,希望餐廳可以再投放多啲時間去改善。

烤雞蘑菇闊條麵 $82
烤雞同蘑菇表現唔錯,口感同味道都正常。
烤雞蘑菇闊條麵

綠茶紅豆奶茶 $54