Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
好耐之前收藏咗呢間韓式炸雞店,近排又好想食韓國食物,所以同朋友一齊去試下。唔知係咪呢排比較少人同訂咗位嘅關係,雖然我地只得兩個人,但餐廳都俾咗四人枱我地坐,坐得幾舒服。-蜜味芝士粉無骨雞 $115雞件比想像中細粒,炸衣唔算好厚,雞肉都嫩滑。無骨雞全靠芝士粉提升整個層次感,撇除調味粉,炸雞唔算特別出色。-淑女辣醬炒年糕 $82與其話係辣醬炒年糕,倒不如話係泡菜湯煮年糕。同想像中好唔同,因為根本唔係辣醬再同年糕撈勻,只係將年糕浸係泡菜湯裡面。我自己一直唔太鍾意泡菜湯嘅味道,一來覺得唔香,二來覺得泡菜真係唔適合用嚟做湯。呢款嘅辣度唔算好高,年糕尚算煙韌,芝士份量唔多,炸紫菜卷都好普通,比較可取嘅只有腐皮。-芝士餅雪冰 $78芝士餅比較重口味,唔係我地食慣嘅芝士味,加上成舊餅口感非常硬身,食咗幾啖就放棄咗。雪冰唔算好綿密,整體較鬆散,士多啤梨同藍莓味道正常。較為欣賞頂層嘅忌廉同花生碎,加埋好有食緊快餐店新地雪糕嘅感覺。-香蕉米酒 $158米酒係成餐飯令我覺得最驚喜嘅野,冇諗過香蕉同米酒味道係咁夾。入口除咗有香蕉嘅香氣,更加有米酒嘅醇香,成個感覺好清新。整體而言,主菜嘅表現比起其他食物較為遜色,

-蜜味芝士粉無骨雞 $115
蜜味芝士粉無骨雞

蜜味芝士粉無骨雞

-淑女辣醬炒年糕 $82

淑女辣醬炒年糕

-芝士餅雪冰 $78
雪冰唔算好綿密,整體較鬆散,士多啤梨同藍莓味道正常。
芝士餅雪冰

-香蕉米酒 $158
香蕉米酒

整體而言,主菜嘅表現比起其他食物較為遜色,可能加上原本有好高期望,所以食完更加覺得一般般,再食嘅機會唔高。
2020-02-25
香蕉米酒