曾幾何時,每個月都會幫襯亞蘇爾最少2次以上,無論係堂食或經OpenRice外賣自取都好,我同家人都會期待下次再幫襯。記得疫情嚴峻的時候,亞蘇爾有一段時間需要暫停營業。由嗰刻起,我同家人亦轉往其他繼續營業的餐廳,就算恢復營業後,都甚少幫襯。今日星期日,同家人出去買嘢前,特別先到Yoho Mall亞蘇爾幫襯午餐。菜式的選擇較過往少咗好多,另外,我地到達餐廳的時間為下午2點半至3點,當時亦無任何下午茶的選擇。最後我地揀咗2款澳門豬扒包,加咗個馬介休炒椰菜,及一杯飲品。經典豬扒包及葡國腸松露芝士豬扒包,份量都好足夠,豬扒都夠晒大塊,加埋蕃茄生菜,而豬仔包亦好夠脆,而伴菜薯角亦都好味。馬介休炒椰菜,本身呢道菜的馬介休魚係有小小咸,整體夠香亦美味。雖然食品選擇少咗,不過食物的味道及質素保持,希望亞蘇爾可以慢慢加強食物的選擇。

經典豬扒包伴薯角
葡國腸松露芝士豬扒包伴薯角