📍 Baba’s Station🗓️ 22 August 2023平時經常都見到呢度有超多人排隊,所以之前都係買外賣食,今日竟然唔洗排隊,第一次坐低堂食,入面仲要冇其他客人。坐低後用QR Code落單,而職員都識啲廣東話所以不用擔心。由於好肚餓,所以都叫咗好多嘢食。🍴 印度特色薯仔餅 Aloo Tikka Chaat $68非常推薦!外脆內軟嘅薯仔餅,個餡有少少辣,不過餅上面有少許甜甜地嘅醬汁,中和到個辣味。好好食!🍴 印式魚炒飯 Fish Biryani $85網上好多人推薦,飯粒同我哋平時食開嘅有啲不同比較長同有咬口。不過都幾辣,要慎重挑選。🍴 白咖喱雞 Chicken Korma $88白咖喱係甜腰果底,我哋配咗白飯同一份油酥餅。呢款咖喱唔辣嘅,而且偏甜,我個人非常喜歡,不過如果只食呢一隻咖哩會偏膩。🍴 青咖哩牛 Beef Saag $99青咖哩嘅base係波菜,都係唔辣嘅,我哋配咗兩份油酥餅。波菜咖哩食落一啲都唔奇怪,我覺得幾好食,而且啲牛肉肉味好濃,亦唔會太靭。🍴 原味甜乳酪 Sweet Lassi $28非常解辣嘅甜乳酪飲品,我哋叫咗兩杯,非常滿足。好可惜見到曾經咁多人排隊嘅
📍 Baba’s Station
🗓️ 22 August 2023

印度特式薯仔餅
🍴 印式魚炒飯 Fish Biryani $85
印式鮮炒飯

🍴 白咖喱雞 Chicken Korma $88

🍴 青咖哩牛 Beef Saag $99

🍴 原味甜乳酪 Sweet Lassi $28
非常解辣嘅甜乳酪飲品,我哋叫咗兩杯,非常滿足。

好可惜見到曾經咁多人排隊嘅Baba’s Station 冇晒人流,希望大家多多支持小店,如果唔係街上面就只會得返啲一式一樣嘅舖頭。
2023-08-21
印度特式薯仔餅