2021-01-09 96 瀏覽
#芋泥吐司 🍞近年係 #人氣台灣美食 ,今次經過荃灣市見到,加上朋友係 #香芋愛好者 ,就係台風小店[你你youyou] 一嘗芋泥風啦🥰肉鬆芋泥吐司 $40 吐司香脆微溫;芋泥軟綿冰涼無添加香料,可以品嘗到天然芋香味;加埋肉鬆輕盈脆脆口感及鹹香,味道同口感都好match👍🏻做早午下午茶都好啱😍😍😍🍤魯肉飯拼台南鮮蝦卷拼炸澎湖花枝丸🍗乾拌麵拼ー口鹽酥雞拼酥炸甜不辣正宗台灣風,份量充足,蝦卷及花枝丸炸得剛好,味道同之前台灣食嘅完全一樣,可見餐廳用料認真。🥛飲品方面,高雄紅茶牛奶珍珠,冬天飲杯暖暖紅茶牛奶,感覺好幸福,半透明珍珠軟硬適中,真不錯~手作紫芋牛奶 紫薯+香芋配搭100分,最抵讚係飲品調配無過甜,原料嘅味道都能夠好好品嘗到。

肉鬆芋泥吐司 $40

🍤魯肉飯拼台南鮮蝦卷拼炸澎湖花枝丸
🍗乾拌麵拼ー口鹽酥雞拼酥炸甜不辣

🥛飲品方面,高雄紅茶牛奶珍珠[熱],冬天飲杯暖暖紅茶牛奶,感覺好幸福,半透明珍珠軟硬適中,真不錯~
手作紫芋牛奶[熱] 紫薯+香芋配搭100分,最抵讚係飲品調配無過甜,原料嘅味道都能夠好好品嘗到。

肉鬆芋泥吐司
魯肉飯拼台南鮮蝦卷拼炸澎湖花枝丸