2020-01-17 233 瀏覽
呢日去到荃灣諗住食火鍋放題, 去到荃灣打開openrice搜尋下附近嘅餐廳有咩火鍋放題食, 見到呢間除咗火鍋放題之外仲有串燒和炸物, 餐廳設有卡位和半卡位, 餐枱上算闊落, 有自助嘅菜區,醬料區 ,雜丸區和飲品區, 仲有朱古力噴泉。美國特選牛肉+ 日本鹿兒島頂級黑豚我哋揀咗個$268嘅套餐, 套餐係包特選牛肉和頂級黑豚肉, 牛肉和豚肉嘅油花都幾均勻, 牛肉食落口幾滑, 有牛味, 豚肉相比起牛肉切嘅厚度較厚, 食落口嘅質地軟淋, 豚肉嘅油花好甘香。店員有主動問需不需要加肉。呢度嘅湯底都做得唔多, 我哋嗌咗個麻辣湯底和豬骨湯底, 麻辣湯底都幾足料, 辣同麻嘅程度做得幾均勻。雜丸+雞肉自助式拿雜丸有個好處就係每樣可以試一粒,鐘意食可以再拿。雞肉既質數都唔錯,淥耐咗都唔鞋。串燒+炸物呢度嘅串燒做得幾精緻, 可以選擇三款調味,同埋燒嘅功夫都做得唔錯, 整體上都幾好味, 我哋仲叫多咗一輪。由於我哋都食到幾飽, 所以炸物我哋叫咗少少試下, 呢度嘅炸物會跟松露沙律醬, 幾有誠意, 呢度嘅炸物係用咗天婦羅嘅脆漿。

美國特選牛肉+ 日本鹿兒島頂級黑豚

雜丸+雞肉