餐廳: 珍珠皇宮印度餐廳
資訊:

2022-05-17 339 瀏覽
食唔食一間餐廳,有啲人就睇餐廳門口貼咗啲咩而決定,有啲人就睇有冇偶像文宣難得有間印度餐廳黐咗Error Poster喺門口,連印度人都撐香港男團,太神奇喇事關Error都嚟食過,肥仔好鍾意食。有咩咁犀利?只食一粒脆米球,已經知佢咩料倒啲酸酸地又甜甜地又辣辣地嘅液體,入去炸到脆卜卜有啲餡料嘅米球,又脆又fresh咁爆汁,同Error一樣咁衝擊同樣係炸米球,不過乳酪版嘅感覺就截然不同,豐富嘅乳酪覆蓋住炸米球,趁新鮮食又正,浸到腍腍地食又好正印度薄餅千變萬化,唔只得roti㗎,仲有叫Dosa嘅大捲餅,原來係南印度食品,係用米漿加豆蓉製成特別在內有薯仔同洋蔥等嘅餡料,外有三種醬任你點,其實都幾飽肚充實印度烤肉樣樣都好味,唔想揀就嚟個拼盤,有印度燒雞、免治羊肉卷、烤魚塊同乳酪腰果汁燒雞四種肉,件件都香濃惹味,鑊氣十足呢間嘅咖喱攞過「2021年度咖喱」美譽,其中印度招牌就有瑪莎拉咖喱,濃濃香料調味同乳香,配飯配naan一定樣樣清,裡面有印度芝士,反而清清地似豆腐,咁嘅配搭好夾嚟食印度嘢,naan一定走唔甩,蒜蓉味令佢生色不少,同瑪莎拉係最佳拍檔嘢飲除咗拉茶,食大餐一定係飲Lassi,就咁飲會好甜,

印度脆米球

乳酪脆米球

南印度捲餅

混合肉燒烤拼盤

瑪莎拉咖喱芝士

蒜蓉烤餅

芒果乳酪

嘢飲除咗拉茶,食大餐一定係飲Lassi,就咁飲會好甜,食住嘢咁飲,你就會好快想飲多杯

玫瑰乳酪

玫瑰味第一次飲,估唔到乳酪味好出,好好飲呀

嚟重慶大廈食飯,大胃都係第一次,未入重慶門口,已經有好多朋友嚟拉客,其中有位哥哥攞住寫明「珍珠皇宮印度餐廳」嘅leaflet俾我地睇,是是正正咁,同埋喺1樓啫,就跟佢上去,冇中伏之餘,服務態度又誠懇,食得安心
2022-05-16
印度脆米球