開左屯馬線之後,交通上亦都便利左,去大圍真係話都無咁易😌。小編之前係大圍都介紹咗幾間餐廳,而今次唔例外都係呢頭附近搵到一間入夜就會排哂隊既餐廳,睇落雖然好似平平無奇,但入面用既料同款式mix埋幾新穎🤩。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈好頭好尾 $104🎈川味和牛面頰肉/法式燴牛尾/牛骨湯/扁陽春麵 小編第一啖就先試下個湯底,非常濃郁,越飲越好飲,香濃牛肉味😚,精心淆製。而小編揀既呢款係限量供應架,要試下既朋友記得要早啲時間嚟排隊喇😛。而本身小編對牛唔係話太情有所鍾,但真係鐘意食牛就一定要試😋。小編覺得頰肉同牛尾係比較有咬口既部分,除左湯底飲落足料之外, 而牛肉亦算新鮮,無異味亦肉味重,好食👀。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦總結:原來呢間餐廳係2021獲米芝蓮,而且大廚係由名酒店出嚟再開店😳,咁就亦有一定水準。而餐廳地理位置可能有些偏遠車站,但路程只需5-10分鐘就到🚙,一條直線過幾條街就到。餐廳款式雖然不多不少,但每一款都別具特色,難以係其他餐廳搵得到,唔怪得會有咁多人捧場啦🔥。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈好頭好尾 $104
🎈川味和牛面頰肉/法式燴牛尾/牛骨湯/扁陽春麵