2024-03-09 184 瀏覽
話說琴晚專登放工出尖沙咀Adidas試衫,一落樓就諗食乜,一轉右就見到有間日本風裝修食店,咁啱有人入緊去 問咗9點半last order 即刻跟咗入去搵啲嘢落肚再等啲美國經濟數據出爐😂一入去就不得了,原來係我最愛之一嘅沾麵🤩 打開menu諗都唔洗諗就第一頁嘅經典叉燒沾麵 之後就乖乖睇電話等啲財經消息沾麵上枱時撞正發佈時間,所以影相時已經遲咗5~10分鐘🫣 不過數據係緊要啲😂 熱嘢食等到一陣嘅本身諗住求其入嚟 冇乜期望~ 點知!豚肉塊微燒焦嘅味道 加埋油脂飄香 忍唔住食咗一塊肉先之後,一夾麵落去就feel到啲湯好濃 淍笪笪 係我中意嘅湯頭❤️‍🔥食落時重熱熱地 麵質彈牙帶啲煙韌 坑紋麵條掛湯能力絕對無問題!豚骨湯底嘅濃郁 加上魚介同秘制醬油嘅神配搭 擺落口就一陣陣咁攻陷我嘅味蕾😭 好耐冇食到厚實嘅湯底感覺啦食完先知原來九龍東都有分店!我會知想食沾麵去邊啦!

本身諗住求其入嚟 冇乜期望~ 點知!
豚肉塊微燒焦嘅味道 加埋油脂飄香 忍唔住食咗一塊肉先

食完先知原來九龍東都有分店!我會知想食沾麵去邊啦!
2024-03-08
  • 神豚燒叉燒沾汁麵