絕佳性價比!荃灣居酒屋美食推薦!喺荃灣愉景新城1樓嘅「鳥山名」居酒屋裏,日本風情濃厚,地方寬敞,充滿咗空間感。【北海道海膽手卷 】首先,讓我哋嚟試下佢哋嘅北海道海膽手卷開開胃。呢款料理以海膽為主,每一口都散發住濃郁嘅海洋風味,海膽份量不少,加上紫菜,入口絲滑帶薄脆感.【水蜜桃乳酪沙冰】跟住,Order左一杯季節推薦嘅水蜜桃乳酪沙冰。呢款飲品結合咗清新嘅水蜜桃同濃郁嘅乳酪,清涼爽口,絕對係夏日消暑嘅最佳選擇。.【吉列廣島生蠔】由於我地中意食香口野,呢款吉列廣島生蠔真係岩哂我地啦~每一口生蠔都帶著海洋嘅鮮甜,質地鮮嫩多汁,帶有微妙嘅海水清香,口感酥脆,再沾上沙律醬,添加一分creamy 感。.【吉列黑豚猪扒手打烏冬(轉辛辣湯)】再可以試埋佢哋嘅吉列黑豚豬扒手打烏冬。豬扒肉質鮮嫩,配搭辛辣湯嘅獨特風味,別具一格。豬扒肉質細嫩多汁,厚度不俗,每一口都充滿咗肉汁嘅鮮美,而辛辣湯湯汁濃郁醇厚,加左日式油豆腐同香辣肉碎,令人胃口大開。.【芝士吉列蝦反卷】最後係芝士吉列蝦反卷,外軟內脆嘅口感,配搭上芝士同天婦羅蝦,香味四溢,絕對係居酒屋必點之選。米飯中夾著即叫即炸的吉列炸蝦,每口都帶有香脆嘅口感,再加

絕佳性價比!荃灣居酒屋美食推薦!

【北海道海膽手卷 】

【水蜜桃乳酪沙冰】

【吉列廣島生蠔】

【吉列黑豚猪扒手打烏冬(轉辛辣湯)】

【芝士吉列蝦反卷】
最後係芝士吉列蝦反卷,外軟內脆嘅口感,配搭上芝士同天婦羅蝦,香味四溢,絕對係居酒屋必點之選。米飯中夾著即叫即炸的吉列炸蝦,每口都帶有香脆嘅口感,再加上米飯上灑上嘅香口飯素,增添咗一絲絲嘅香氣同口感。